• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google sad titluje sve, audio i video u realnom vremenu

Autor mondo.rs

Možda titlovanje nekom ne zvuči kao neophodna opcija, ali zamislite koliko ljudi će moći lakše da prati video sadržaje i na jezicima, koje ne razume…

 Google sad titluje sve, audio i video u realnom vremenu Izvor: Promo / Sony
Android Q: hands-on
Izvor: The Verge

Android Q BETA 3 je upravo predstavljen na Google I/O 2019 konferenciji i možete ga isprobati odmah, ukoliko imate jedan od 21 podržanih mobilnih telefona.

Jedna od opcija, koju ćete biti u prilici da među prvima testirate je Live Caption, koja dodaje titlove s prevodom na bilo koji audio ili video sadržaj, koji se reprodukuje kroz Google aplikacije. Google je već uveo, kako The Verge otkriva, “tonu“ aplikacija sa strane, koje imaju mogućnost korišćenja Live Caption-a u Android Q okruženju.

Pročitajte i ovo: Google Maps, Search i YouTube dobili Incognito mode

Live Caption se zasniva na AI opcijama i mašinskom učenju i čak je u mogućnosti da radi i bez interneta u nekim slučajevima. Opcija uči svakodnevno o tome kako korisnik i u kojim situacijama koristi titlovanje, kako bi se automatski prilagodila svakom sledećem scenariju upotrebe. Transkript se pojavljuje na crnoj pozadini s belim slovima, koja se mogu slobodno pomerati po ekranu, kako korisniku odgovara. Neverovatno je da Live Caption ume da “pročita“ sadržaj audio ili video zapisa i da se prikazuje čak i kad je zvuk utišan ili telefon podešen u “Mute“ stanje.

Pročitajte i ovo: Google oživeo (bukvalno) pretragu interneta (VIDEO)

Opcija ne može da ponudi čuvanje prevoda za kasnije, ali može da se aktivira putem “Volume“ tastera na telefonu ili putem softverskog dugmeta, koje se pojavljuje kad se reprodukuje video ili zvučni zapis. Google je u eksperimentalnoj fazi omogućio automatsko titlovanje engleskog na ostale jezike, ali će kasnije biti omogućeno titlovanje svih jezika za sve jezike, koje inače Google platforma podržava.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Live Caption: Making digital media more accessible with a single tap
Izvor: Google

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS