• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pobeda se zove Jirgen"

Autor mondo.rs

Žoze Murinjo kaže da najveće zasluge za veliki preokret Liverpula protiv Barselone i plasman u finale Lige šampiona idu na račun trenera ekipe.

Žoze Murinjo hvali kolegu! Ne događa se to često...

Ali, posle polufinalnog meča Lige šampiona na Enfildu Portugalac nije mogao da ne spomene Jirgena Klopa.

Murinjo je odao priznanje nemačkom stručnjaku nakon velikog preokreta fudbalera Liverpula protiv Barselone (4:0) za plasman u finale Lige šampiona u Madridu.

Klopov tim uspeo je da nadoknadi tri gola minusa sa Nou Kampa i priredi jedan od najvećih preokreta u istoriji Lige šampiona.

"Nisam očekivao ovakav preokret. Rekao sam da ništa nije nemoguće i ako postoji šansa za preokret onda je to 'Enfild'. Ako moram da kažem jedno ime za pobedu, onda je to Jirgen", rekao je bivši trener Mančester junajteda.

Murinjo, osvajač "ušatog" pehara sa Portom i Interom, smatra da je Klop zaslužio ovakav uspeh jer radi odličan posao sa "crvenima".

"Sve je do Klopa, njegov rad i ambicija se reflektuju na ekipu. Nikad ne odustaje, ima borilački duh i svaki igrač tako razmišlja. Nije plakao ni kada su mu nedostajali bitni igrači, a neki bi to uradili. Sve je do Jirgenovog mentaliteta", rekao je Murinjo.

Portugalac je priznao da se pre revanš meča ne bi kladio da će Liverpul eliminisati Barselonu.

"Ne bih stavio ni cent na Liverpul, ako bih se kladio, što ne radim. Ali na Enfildu su čuda moguća, i više od toga", naveo je Murinjo.

Liverpul će u finalu Lige šampiona 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu igrati protiv boljeg iz dvomeča Ajaksa i Totenhema. Holandski tim slavio je u Londonu rezultatom 1:0, a revanš je večeras (21.00) u Amsterdamu.

"Lako su mogli da završe fantastičnu sezonu bez ijednog trofeja, a sada su na korak od toga da postanu prvaci Evrope", rekao je Murinjo o Liverpulu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKO FINALE LIVERPUL AJAX

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC