RASISTIČKI SKANDAL: Kraljevska beba je "majmunče"(FOTO)

Autor:

Poznati voditelj na Twitteru objavio sliku majmunčeta uz poruku "kraljevska beba napušta porodilište", ekspresno dobio otkaz!

0
A- A A+

Megan Markl i princ Hari pokazali su u sredu sina Arčija Harisona Mauntbaten-Vindzora, a "otkrivanje" bebe propratili su mediji u čitavom svetu kao udarnu vest. Britanci su fascinirani činjenicom da je maleni Arči prva kraljevska beba čiji roditelji nisu iste rase.

Voditelj britanskog radija "BBC 5" može da traži novi posao, pošto je zbog rasističkog tvita završio na naslovnim stranama tamošnje štampe.

Voditelj Deni Bejker (61) na Twitteru je postavio crno-belu sliku dvoje ljudi koji vode majmunče obučeno u odelce, uz poruku "kraljevska beba napušta porodilište".

Ova fotografija proširila se Internetom kao munja, a voditelj je pokušao da se izvuče tako što ju je obrisao, ali prekasno.

"Stavio sam neku smešnu sliku, obrisao sam je odmah... Zapanjen sam koliko sam ispao glup, mislio sam samo da se našalim, ja nisam rasista," rekao je voditelj.

Javnost je odmah pozvala na uručenje otkaza Bejkeru, koji je već godinama popularan u sferi radija, i u roku od nekoliko sati BBC je saopštio da sa voditeljem prekida saradnju.

Ostale vijesti