• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mktarijan ne igra finale zbog politike?

Autor mondo.rs

Jermenski fudbaler će najverovatnije propustiti finale Lige Evrope, jer Jermenija i Azerbejdžan nemaju diplomatske odnose.

Arsenal je u četvrtak izborio finale Lige Evrope posle dve pobede u duelima sa španskom Valensijom. "Tobdžije" će, postalo je jasno istog trenutka kada su overili vizu za Azerbejdžan, igrati bez jednog od najboljih - Henrika Mktarijana.

A, razlog zbog kojeg Jermen neće putovato u Baku je strogo politički. Nisu u pitanju ni kartoni, ni povreda, a ni neka naknadna suspenzija UEFA.

Finalna utakmica masovnijeg klupskog takmičenja Evropske fudbalske unije, koja će biti odigrana 29. maja u gradu na obali Kaspijskog jezera, protećiće bez Mktarijana, jer su politički odnosi između Azerbejdžana i Jermenije godinama hladni, tačnije ne postoje.

Nekadašnje republike Sovjetskog Saveza sukobile su se još za vreme velike države oko Nagorno-Karabaha. Rat je počeo 1988. i trajao je sve do 1994. godine. U pitanju je bio sukob između Republike Azerbejdžan i većinskih Jermena iz Nagorno-Karabaha, koji su imali podršku matice.

Tada su prekinuti svi diplomatski odnosi između dve države, a na snazi je i zabrana ulaska Jermena u Azerbejdžan i obrnuto.

"Henrik, znaš i sam, ti sa nama ne možeš u Baku. Navijaćeš ispred televizora", glasila je poruka koju je menadžer Arsenala Unaji Emeri rekao svom fudbaleru.

UEFA je objavila kako će podržati Arsenal u traženju vize za svog igrača, ali konačnu odluku doneće, ipak, azerbajdžanska vlada.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC