• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeh: Finale protiv Čelsija - savršen kraj karijere

Autor mondo.rs

Iskusni češki golman kaže da je sanjao da u velikom stilu okači "rukavice o klin" i da sada veruje da će to učiniti sa peharom, i to protiv bivšeg kluba

Arsenal je izborio plasman u finale Lige Evrope, nakon što su u polufinalnom duelu eliminisali Valensiju.

U borbi za pehar u Bakuu, 29. maja, sastaće se sa gradskim rivalom Čelsijem, koji je bio bolji od Ajntrahta.

Taj meč biće poseban za Petra Čeha, golmana Arsenala, koji će baš protiv bivšeg kluba, u kojem je igrao 11 godina, završiti karijeru.

"Vrlo sam srećan što smo prošli težak test u polufinalu i mislim da smo to zaslužili", rekao je prvo Čeh.

"To finale biće savršen kraj moje karijere. Posle svakog kola sam mislio da je to možda moja poslednja utakmica, ali mi je drago što to nije bilo tako".

Oprostiće se duelom protiv kluba sa kojim je već osvojao pehar Lige Evrope i Lige šampiona.

"Uvek morate da verujete u svoje snove, jer to je jedini način da vam se oni zaista i ostvare. Uvek sam to radio i u životu i u karijeri, i dosanjao neke snove. Sada sanjam i verujem da ću sa peharom velikog takmičenja otići u penziju", poručio je čuvar mreže Arsenala, koji će za 10 dana napuniti 37 godina.

On kaže da će se tim dobro pripremiti za finale u Bakuu.

"Mislim da možemo da ispišemo istoriju Arsenala. To je fantastičan klub i verujem da navijači i svi koji su povezani sa Arsenalom zaslužuju da uživaju u osvajanju evropskog pehara, i nadam se da možemo da napravimo taj poslednji korak. Oni nas uvek podržavaju i dugo čekaju na to, a ja verujem da ga možemo uspešno okončati", rekao je Čeh.

Golman smatra da njegovo iskustvo može biti od koristi.

"Verujem da iskustvo na tako velikim mečevima može igrati veoma važnu ulogu, jer možete razgovarati sa ekipom o tome i dati im savet. Finala sama nose veliki pritisak, a ja kao neko ko je već dugo u fudbalu i znam kako je igrati ih moram da se pobrinem da mlađi saigrači budu spremni", dodao je Čeh.

Arsenal će protiv Čelsija pokušati da osvoji prvi evropski trofej posle 1994. i trijumfa nad Kopenhagenom u Kupu pobednika kupova.

Nakon toga "tobdžije" su igrale još tri finala, ali su ih završili "praznih ruku" – 2006. izgubili su od Barselone u finalu Lige šampiona, 2000. godine na penale su od Galatasaraja izgubili pehar Kupa UEFA, a pre toga i trofej Kupa pobednika kupova 1995. kada je bolja bila Saragosa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC