• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ultradesničare" i "antivakcinaše" sklanjaju sa mreža

Autor mondo.rs

Društvene mreže suzbijaju bilo kakve aktivnosti ultradesničara i zagovornika protiv vakcinisanja.

 "Ultradesničare" i "antivakcinaše" sklanjaju sa mreža Izvor: MONDO portal / Promo Instagram

Najveće društvene mreže već ranije su objavile da će se obračunati sa govorom mržnje, bilo kakvim pozivima na nasilje i drugom vrstom nedoličnog sadržaja, u koju spadaju aktivnosti krajnjih desničara, ali i zagovornika protiv vakcinisanja.

Tad je objavljeno da će se brisati grupe i propaganda, koju ove dve “zajednice“ dele na mrežama, a najnovije odluke Facebook i Instagram mreža uključuju i brisanje objava u kojima se spominju oznake tzv. “hashtag“ ovakvog sadržaja. Zabranjene su promocije ovakvog sadržaja, a korisnici će i sami moći da prijave ovakve naloge i pozovu Instagram i Facebook osoblje na akciju protiv istih.

Obe mreže trenutno dozvoljavaju određeni broj kršenja pravila ponašanja ovim grupama, ali će to u budućnosti i uskoro biti promenjeno na minimalnu toleranciju. Kako bi omogućio i drugoj strani da brani svoja prava, ako smatraju da su im brisanjem grupe, naloga ili objave ona ugrožena, Instagram i Facebook će i njima omogućiti da se na aktivnosti uklanjanja ili zabrane žale.

Instagram je nedavno ukinuo sve naloge Aleksa Džonesa i drugih ekstremnih desničara, a slične aktivnosti protiv istih grupa preduzimaju Facebook, Twitter, YouTube i druge mreže. Borba protiv antivakcinaša je tek počela i u narednim nedeljama počeće da se “seče“ i takav sadržaj.

Ovakva odluka naišla je na oprečna mišljenja korisnika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS