Spremni za proleće?

Autor:

Evo šta treba da radite da biste imali noge koje "zaustavljaju saobraćaj" ovog proleća.

Spremni za proleće? Foto: Guliver/Getty images, dragana991

Proleće je i zvanično tu, a to znači nekoliko stvari: uživaćemo u suncu i biti lepo raspoloženi, niko nas neće popreko gledati ako pijemo ledenu kafu i, najvažnije: vreme je da devojke pokažu noge! Vreme je, dakle, da se uvučete u minić. Verovatno ste i tokom zime vodili računa o "održavanju" (ako niste, pa… šta da vam kažemo, i farmerke su za ljude), ali evo šta bi još trebalo da radite.

U stvari, šta ne bi trebalo da radite… Sledi lista pet stvari koje radite svakog dana, i koje su "pogubne" po lepotu vaših nogu. Ovo "prvo" radite verovatno i sad, dok čitate.

Sedenje po ceo dan. Tužna je činjenica da je ovo realnost za većinu nas. (Glupi kancelarijski stolovi.) Sedenje usporava cirkulaciju krvi, što može da dovede do pojave proširenih vena (stanje koje pogađa otprilike svaku drugu ženu), otečenosti zglobova, pa čak i stvaranja ugrušaka. Da biste poboljšali cirkulaciju, pokušajte da barem jednom u sat vremena ustanete, protegnete se i prošetate se, makar po kancelariji.

Sedenje prekrštenih nogu. Dobra vest je da, uprkos uobičajenom verovanju, sedenje prekrštenih nogu ne izaziva proširene vene. Ali, ako ih već imate, može malo da pogorša stanje, pošto se u tom položaju stvara dodatni pritisak na vene.

Kad radite piling i nanosite hidratantno mleko, ne posvećujete nogama dovoljno pažnje. Posmatrajte to ovako: svaki put kad radite piling lica, vreme je da uradite i piling nogu. Od članaka ka kukovima. Noge nisu ništa manje važne. Nanošenje hidratantnog mleka, isto u smeru od članaka ka kukovima, trebalo bi da bude obavezni deo vaše dnevne rutine. Nemojte da vas mrzi.

Lenji ste kad je reč o brijanju. Brijač za jednokratnu upotrebu možete koristiti maksimalno pet do sedam dana.

Ignorišete sitne povrede. Bilo da su u pitanju posekotine koje napravite kad se brijete u žurbi, bilo ujedi komaraca koje češete do krvi, ako ih ne tretirate pravilno, ostaće vam sitni ožiljci. Kad se povredite, nanesite neku od krema koje ubrzavaju zarastanje ranica ili bar neko mleko za telo koje sarži vitamin E, koje će pomoći koži da brže zaceli.

Slobodno prekrstite noge

Tagovi:

Ostale vijesti