• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan siguran u Užicu: 5/5

Autor mondo.rs

Ekipa Andree Trinkijerija sredinom drugog dela slomila otpor Slobode. Povređeni Pejdž bio "u civilu", a Veličković i Renfro odmarali.

 Sloboda - Partizan 62:84  Izvor: MN PRESS

Ekipa Andree Trinkijerija produžila je niz superligaških trijumfa na drugom gostovanju i bez velikih problema:

Sloboda - Partizan 62:84 (15:20, 12:18, 18:16, 17:30)

Plejmejkeri Beograđana Aleksej Nikolić (15 poena) i Vasilije Pušica (12) bili su najefikasniji u crno-belom, uz visoke Marka Pecarskog (11) i Đorđa Gagića (10). Trinkijeri je kombinovao sastav tima, iskusnijima dao odmor u drugoj utakmici za tri dana i to nije ugrozilo pobedu, koja se nije dovodila u pitanje.

Sloboda se trudila, ali je bila u stanju da igra "egal" oko 25 minuta.

Crno-beli su ubacili pet trojki iz 25 pokušaja, ali su pogodili 69 odsto pokušaja za dva (27/39).

Vanja Marinković doneo je Partizanu prvu dvocifrenu prednost posle pet minuta (14:4), borbeni Đorđe Gagić postavio je potom i "plus 12" (16:4), ali je isprva stegnuta Sloboda postepeno smanjivala minus i u 13. minutu prišla na posed zaostatka (19:22).

Beograđani su reagovali poenima Marka Pecarskog i pogotkom Alekseja Nikolića uz faul (27:21) i od tog momenta su konstantnije odgovarali na nalete upornih Užičana.

Početkom nastavka, Ognjen Jaramaz doneo je Partizanu "plus 13" (40:27), a Sloboda je od tog trenutka krenula u najkonkretniju ofanzivu. Ekipa Andree Trinkijerija je zastala u napadu, na šta su domaći reagovali i uzastopnim pogocima Save Trajkovića prišli na poen "minusa" (44:45).

Kao i u prvom delu, Aleksej Nikolić ponovo je preuzeo odgovornost, pogodio trojku da odbrani vođstvo (48:44) i uz penale Vanje Marinkovića, Đorđa Gagića i Marka Pecarskog, to je pokrenulo veliku Partizanovu seriju kojom je utakmica i rešena.

Sloboda nije imala način da "probije" tada znatno čvršću odbranu gostiju, a Trinkijerijev tim je u poslednjoj četvrtini rutinski odradio posao, stekavši pet minuta pre kraja razliku od 20 poena, uz ambiciju da je povećava do kraja.

Tako je završena uspešna crno-bela četvorodnevna turneja po zapadu Srbije, započeta trijumfom u Novom Pazaru u petak. Crno-beli će se nakon duela u užičkoj Hali sportova "Veliki park" vratiti u Beograd, gde će se pripremati za gostovanje Megi u derbiju sledećeg kola (četvrtak, 17.30 časova, TV Arena sport).

U danima uoči te utakmice biće poznat status povređenog plejmejkera Markusa Pejdža, koji je doživeo povredu nosa u petak i zato je u nedelju u trenerci gledao meč, sedeći kraj klupe. Uz njega (i ranije povređenog Džoka Lendejla), Trinkijeri u Užicu nije koristio ni kapitena Novicu Veličkovića i plejmejkera Aleksa Renfroa.

Za razliku od njih, posle propuštenih utakmica protiv Dinamika i Novog Pazara, u ekipu se vratio krilni centar Stefan Janković i na terenu je proveo 17 i po minuta i postigao sedam poena uz četiri skoka.

Pročitajte sve rezultate 5. kola u Grupi B.

Sloboda: Đorđević 2 (6 sk), Tadić 6, Ćubić 9, Marić 14, Simić 8, Nikolić 5, Otašević 4, Paunović 4, Trajković 6, Krstić 4, Alajbegović, Poznanović.

Partizan: Jaramaz 9, Pecarski 11 (7 sk), Zagorac 4, Nikolić 15, N. Janković 8 (7 sk), Veličković, Gagić 10, Marinković 5, S. Janković 7, Trifunović 3, Pušica 12, Renfro.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC