• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košmar Olimpik Marseja: Bez Evrope sledeće sezone

Autor mondo.rs

Nekadašnji šampion Starog kontinenta gledaće evro takmičenja samo na TV-u. Lion će krajem maja verovatno navijati za Čelsi.

Ambiciozni početak i razočaravajući kraj sezone Olimpik Marseja.

Ekipa Rudija Garsije doživela je u nedelju uveče poraz zbog kojeg definitivno neće igrati evropska takmičenja u sezoni 2019/20:

Marsej - Lion 0:3 (0:1)
/Korne 24', 86', Dembele 84'/

Domaćin je na Velodromu "vezao" i treću utakmicu bez trijumfa i zato u predstojeća dva kola neće moći da "dobaci" do četvrtog mesta - jedine preostale pozicije koja vodi u Ligu Evrope 2019/20.

Golovima dvostrukog strelca Gnalija Kornea i Muse Dembelea, gosti iz Liona ostvarili su značajan trijumf i došli nadomak osvajanja treće pozicije, poslednje koja donosi plasman u Ligu šampiona (LŠ) sledeće sezone.

Ako Čelsi bude pobedio Arsenal, Lion će ući direktno u grupnu fazu LŠ, a u suprotnom igraće kvalifikacije. Naravno, sve pod uslovom da "overi" osvajanje trećeg mesta u duelima protiv Kaena i Nima.

Sa druge strane, problemi Marseja su mnogo, mnogo teži. Ambiciozno složena Garsijina ekipa nije izborila evro vizu, što se Olimpiku poslednji put dogodilo u sezoni 2015/16, kada je bio 13. na tabeli.

Ove sezone izdvojen je značajan novac za pojačanja, dovedeni su vezista Rome Kevin Strotman za 25 miliona, štoper Red Bul Salcburga Duje Ćaleta Car za 19 miliona, krilni napadač Crvene zvezde Nemanja Radonjić za 12 miliona, levi bek Aston Vile Džordan Amavi za 10 miliona, Mario Baloteli stigao je zimus iz Nice kao slobodan igrač...

Uprkos velikim planovima, Olimpik je podbacio, a navijači su posle nedeljnog poraza pokazali ljutnju i izazvali nerede, zbog kojih je policija morala da baci suzavac.

Radonjić je bio starter u napadu uz Balotelija i Okamposa, ali ni posle 22 nastupa za klub iz Marseja nije uspeo da postigne gol. Mučnom nastupu domaćih doprineo je i Ćaleta Car, koji je pri rezultatu 0:1 dobio direktan crveni karton u 67. minutu.

Da li će Monako opstati?

Dva kola pre kraja, Monako je prvi iznad crte za ispadanje, sa istim brojem poena kao i prvi tim ispod granice - Kaen. "Kneževi", šampioni iz 2017, nisu pobedili u poslednjih sedam mečeva.

Četvrto mesto ostalo je jedino dostupno za Evropu i Sent Etjen će ga prepustiti Monpeljeu samo u slučaju velikog obrta. Preostale dve karte za LE već podeljene:

- Strazbur se kvalifikovao za Ligu Evrope (2. runda kvalifikacija) osvojivši Liga kup Francuske.

- Ren se plasirao u grupnu fazu Lige Evrope osvojivši Kup Francuske. Preostalo mesto uzeće Sent Etjen ili Monpelje.

Tabela Lige 1 uoči poslednja dva kola: PSŽ 88, Lil 72, Lion 66, Sent Etjen 62, Monpelje 58, Olimpik Marsej 55, Nica 53, Nim 52, Rems 49, Nant 47, Strazbur 46, Ren 46, Anže 45, Bordo 38, Tuluz 38, Amijen 35, Monako 33, Kaen 33, Dižon 31, Gengan 26.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC