Vudi Alen - svi ga izbegavaju!

Autor:

Američki oskarovac i reditelj Vudi Allen, koji se zbog optužbi da je zlostavljao usvojenu kćerku suočio sa prezirom kolega iz filmske industrije, ne uspeva da pronađe izdavača za svoje memoare, piše "Njujork tajms".

Vudi Alen - svi ga izbegavaju! Foto: Guliver/Getty Images/Ray Amati

Vudi Alen, jedan od reditelja koji je obeležio holivudsku kinematografiju, u nemilosti je svih u SAD.

Nakon što je optužen da je navodno zlostavljao svoju usvojenu kćerku Dilan Farou, kada je imala sedam godina, a potom oslobođen optužbi, 83-godišnji Vudi Alen kao da je "smrdljiv sir".

Prema pisanju "Njujork tajmsa", Vudi Alen je prošle godine svoju knjigu ponudio raznim izdavačima, ali svi su ga odbili zbog straha od "negativnog publiciteta". 

Navodno je reditelj svoj projekta još prošle godine ponudio najvećim američkim izdavačima, ali čelni ljudi u američkim izdavačkim kućama veruju da bi za njih saradnja sa rediteljem bila "pogubna".

Dugogodišnja Alenova prijateljica i spisateljica Dafni Merkin kaže da je on na memoarima radio i da oni, verovatno, nude i njegovu stranu priče.

Optužbe za seksualno zlostavljanje, koje je posebno apostrofirao pokret #MeToo, bacili su priličnu mrlju na čitavu karijeru i život Vudija Alena, koji je stvorio neka kultna filmska ostvarenja poput "Sve što ste hteli da znate o seksu, ali nikad niste smeli da pitate", "Eni Hol", "Menhetn", "Hana i njene sestre"...

"Ne vidim nikakvu mogućnost da on nešto radi u budućnosti", sumirao je ceo ovaj slučaj urednik u magazinu "Varajati" Tim Grej.

Dok ga u SAD niko ne želi, Vudi Alen se okreće Evropi. Sa španskim producentima je potpisao ugovor o snimanju novog filma, a izdavača za memoare će, najverovatnije, pronaći u Francuskoj.

Ostale vijesti