Klizišta i poplave obustavljaju saobraćaj

Autor:

Saobraćaj na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš potpuno je obustavljen zbog aktiviranja klizišta u mjestu Crna Rijeka.

0
A- A A+

poplava, Čelinac Foto: Mondo

Zbog izlivanja rijeke Usore na kolovoz, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Banjaluka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Miloševo, izlila se rijeka Vrbanja i poplavila jednu saobraćajnu traku, tako da se saobraćaj za sada odvija otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske napominju da vodostaj Vrbanje raste i da uskoro očekuje da će na ovom lokalitetu saobraćaj biti potpuno obustavljen.

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Takođe zbog odrona, otežano jednom trakom saobraća se na magistralnom putu preko prevoja Borja, na skretanju za Hajdučke vode.

Na regionalnom putu Kneževo-Turbe u mjestima Borak i Imljani odroni su očišćeni i saobraćaj se sada odvija nesmetano.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, na skretanju za Jošavku i na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara, u mjestima Grabovac i Bojići.

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS upozoravaju na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Obilna kiša otežava i usporava odvijanje saobraćaja.

IZ AMS apeluju da vozači voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima.

Na području Federacije BiH otežano se saobraća na magistralnim putevima Cazin-Velika Kladuša u mjestu Ćoralići i Srbljani-Bosanska Krupa.

Ostale vijesti