Doboj: Nivo Bosne stagnira

Autor:

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 23.00 časa iznosio je 315 centimetara i za 15 centimetara je iznad kote redovne odbrane od poplava. U naselju Matuzići naređena evakuacija stanovništva.

0
A- A A+
rijeka Bosna, poplava Foto: MONDO/Vito Mrkonjić Ilustracija

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 6.00 časova iznosio je 413 centimetara i opada, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U 5.00 časova izmjerena je visina od 418 centimetara.

Načelnik Odjeljenja civilne zaštite Miroslav Milošević rekao je Srni da nije zaprimljena prijava o plavljenju domaćinstava, te konstatovao da rast nivoa Bosne stagnira.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Doboja, koji je u stalnom zasjedanju, saopšteno je da do sada nisu prijavljeni vanredni događaji poput ugrožavanja domaćinstava nadolazećom vodom ili klizištem.

Iz Štaba ističu da su na snazi mjere redovne odbrane od poplava, a o svim daljim koracima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je da će nadležne službe biti u pripravnosti sve dok nivo vode ne bude ispod 300 centimetara.

Policija federalne opštine Doboj Jug sinoć je naredila evakuaciju stanovništva naselja Matuzići čiji su domovi uz rijeku Usoru zbog izlijevanja vode iz korita.

Stanovništvo je obaviješteno da napusti domove, a kao alternativni smještaj navedena je lokalna škola u Matuzićima.

U 2.30 časova vodostaj Bosne iznosio je 393 centimetar, u 2.00 časa 384 centimetra, a u 1.00 čas vodostaj Bosne je iznosio 362,9 centimetara.

Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredne 450 centimetara.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine i iznosio je 721 centimetar.

Vanredno stanje u nekoliko naselja u Banjaluci

Čelinac: Ovdje je nekad bio most

Tagovi:

Ostale vijesti