• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real doveo Azara za 100 miliona, nema mesta za Jovića?

Autor mondo.rs

Belgijanac bi trebalo 29. maja da odigra poslednji meč za Čelsi i postane sedmi igrač u istoriji koji je ostvario transfer od devet cifara, što bi posle dolazaka Militaa i Rodriga moglo da znači i...

Eden Azar odigraće 29. maja u Bakuu 352. utakmicu u dresu Čelsija i potom postati drugi najskuplji fudbaler u istoriji Real Madrida.

Pariski "L'Equipe" na naslovnoj strani objavio je sliku Belgijanca u dresu "kraljevskog kluba" i najavio da će Čelsi odmah posle finala Lige Evrope sa Arsenalom ispratiti kapitena i "desetku" u Španiju na lekarske preglede i potpis ugovora.

Klubu sa "Stamford bridža" pripašće okruglo 100 miliona evra za fudbalera koji bi naredne godine postao slobodan igrač, a ukoliko ukupna cena transfera bude iznosila baš toliko - Garet Bejl ostaće najskuplje plaćeni igrač Reala u istoriji, utoliko što je njegov transfer iz 2014. iznosio 101 milion evra.

Ironično, upravo bi Velšaninov odlazak sa "Santijago Bernabeu" stadiona trebalo da otvori prostor predsedniku Florentinu Perezu da uklopi Azarov transfer u okvire UEFA finansijskog fer-pleja.

Pre njih dvojice, samo su još Nejmar (222), Felipe Kutinjo (145), Osman Dembele (125), Kristijano Ronaldo (117) i Pol Pogba (110) ostvarili transfere ispisane u devet cifara.

Azar, koji je za pet godina na "Stamford bridžu" postigao 108 golova uz 91 asistenciju i osvojio Ligu Evrope, dve Premijer lige, FA i Liga kup, postao bi treće pojačanje kluba na čiju klupu se tokom sezone vratio veliki igrač i trener, Zinedin Zidan.

Da li uz njegov blagoslov ili ne, tek Real je u međuvremenu doveo još jedno "čudo iz Brazila" i za 18-godišnjeg napadača Rodriga platio Santosu 45, a potom je njegov tri godine stariji zemljak, štoper Eder Militao, plaćen 50 miliona evra Portu.

Uz "stotku" za Azara, Perez bi u takmičarsku 2019/20 ušao sa uveliko potrošenih 195 miliona evra, godinu dana nakon što je Real napravio minus od 29 miliona na tržištu fudbalera transferima Vinisijusa Žuniora (45), Tiboa Kurtoe (35), Alvara Odriozole (30), Marijana Dijaza (21,5), Brahima Dijaza (17), Andrija Lunina (8,5), Omara Maskarela (4) i Lukasa Tora (1,75).

Mediji u Španiji u međuvremenu već su predstavili Luku Jovića kao budućeg fudbalera Reala, za kog će navodno Ajntrahtu biti plaćeno 60 miliona evra, što će biti moguće samo uz velike zarade na transferima Bejla, možda i Marsela, Tonija Krosa, Iska, pa i Marka Asensija…

Azar je ove sezone postigao 16 golova uz 15 asistencija u Premijer ligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC