• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šapovalov prvi testira Novaka u Rimu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta na mastersu u glavnom gradu Italije takmičenje počinje protiv talentovanog Kanađanina, trenutno 22. na ATP listi

Novak Đoković takmičenje na mastersu u Rimu počinje u sredu u drugom kolu. Kao prvi nosilac je slobodan na startu, a saznao je i ime prvog rivala.

Srpskog asa očekuje dobar prvi test na Foro Italiko kompleksu. Sastaće se sa Denisom Šapovalovim, talentovanim 20-godišnjim igračem, koji trenutno zauzima 22. mesto na ATP listi.

Kanađanin je u prvoj rundi pobedio Pabla Karenja Bustu rezultatom 2:0 (6:3, 7:6) i tako prekinuo crni niz od tri poraza na startu prethodna tri turnira. Neslavno je završio nastupe u Monte Karlu, Barseloni i Madridu.

Đoković taj duel dočekuje posle sjajnog meča u finalu mastersa u Madridu, takođe protiv još jednog talentovanog igrača čije vreme tek dolazi - Srefanosa Cicipasa, gde je i osvojio pehar.

Đoković se sa Šapovalovim do sada sastao samo jednom u karijeri, i to nedavno, na putu osvajanja pehara na Australijan Openu. Igrali su u šesnaestini finala i prvi reket sveta odneo je pobedu, ali pošto je izgubio jedan set - 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

Šapovalov još nema osvojenu ATP titulu, a ove sezone najbolji rezultat napravio je na mastersu u Majamiju, kada je stigao do polufinala gde ga je zaustavio Rodžer Federer.

Ovo mu je drugo učešće na mastersu u Rimu, pošto je debitovao prošle godine, gde je sa uspehom prošao dva kola, a onda izgubio od Rafaela Nadala.

Na drugoj strani, Novak je u Rimu osvajao pehar četiri puta (2008, 2011, 2014. i 2015. godine), a prošle sezone ostvario je najbolji rezultat od svih turnira na šljaci, tako da brani 360 ATP bodova. Stigao je do polufinala, gde ga je pobedio baš Nadal (6:7, 3:6), koji je kasnije i osvojio pehar nakon trijumfa nad Sašom Zverevim.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC