• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević za MONDO: Neko će u zatvor!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević pojasnio je našem portalu da je glavni problem rukometa u Bosni i Hercegovini dug od pet miliona maraka za koje će neko morati da odgovara u Federaciji BiH.

 Marinko Umičević za MONDO: Neko će u zatvor! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Savez u Srpskoj se "ujedinio" na Skupštini održanoj u Trebinju, ali su ostale brojne nedoumice oko funkcionisanja Rukometnog saveza BiH, kojem prijeti potpuno "pucanje".

Trebao je da bude održan zajednički sastanak u Trebinju, ali hrvatski predstavnici nisu željeli da dođu, a današnji sastanak u Bugojnu je odgođen za naredni ponedjeljak zbog poplava i obaveza rukometnih funkcionera u Civilnoj zaštiti.

Na tom sastanku će ključni problem biti dug od pet miliona maraka, koji je napravio RS BiH u prethodnim godinama, mišljenja je prvi čovjek RS RS Marinko Umičević.

"Prva stvar koju RS RS ne želi da prihvati je taj dug od pet miliona maraka, koji je napravio nelegalni Savez. Prije mjesec dana prvi put je RS BiH upisan u Ministarstvo civilnih poslova BiH, pa mi ne priznajemo prethodni koji se lažno predstavljao. Tu je glavni kamen spoticanja. Vjerujem da će mnogi završiti u zatvoru jer ljudi potražuju svoje novce", rekao je Umičević.

Prema njegovim riječima, problem je i to što se ne poštuju propozicije takmičenja pa se na samom početku nove sezone ne zna "ni ko pije, ni ko plaća".

"Svake godine se ne zna koliko klubova ulazi, a koliko ispada iz Premijer lige BiH. S tom praksom je dosta. Tražićemo da u elitu ulaze po jedan, a ako to ne može, onda ćemo zatražiti Superligu RS, a oni u Federaciji BiH nek naprave svoju. Po njihovom završetku, onda da po četiri najbolja tima igraju plej-of. Drugačije ne ide. Hrvati su se već oglasili da njihova dva kluba upadaju, a jedan iz RS. Čak su tražili da iz Premijer lige BiH ispadne Lokomotiva iako je izborila opstanak. Ako upadaju dva, onda to praktično znači, tri kluba jer bi trebalo da igra i Izviđač iz Ljubuškog, koji je prošle sezone nastupao u SEHA ligi". 

Zbog toga nikako ne bi podržao nastup banjalučkog Borca m:tel u tom takmičenju, pod uslovom da izabranici Mirka Mikića osvoje titulu šampiona ove sezone.

"Ako Borac m:tel bude novi šampion BiH, neće igrati SEHA ligu. Jedino ako Vlada RS iznađe milion evra za to jer nema smisla da Vesprema ili Vardara gubi po 20 razlike u Banjaluci. Po meni, bolje je da ulažemo u mlade igrače i čekamo neka bolja vremena", zaključio je Umičević.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ne gine ti

Ako je iko zaradio zatvor onda si to ti šusteru.

Aco

Zar ovaj nije dao ostavku prije par mjeseci,odakle ga sad

Poplave

Ovaj opet u centru paznje. Izadji na teren i pomozi poplavljenom narodu

do kad vise

Ulazete vi u svoje dzepove a ne u mlade kategorije

Derim

Ovaj lupa ko Maksim po diviziji.Oprosti mu Boze,nezna sta radi...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC