Pretukli ga navijači, a ne migranti

17-godišnjeg mladića iz Sarajeva početkom maja nisu pretukli migranti, kako je prvobitno navedeno, već da se radi o pripadnicima navijačke grupe, navodeno iz policije

0
A- A A+
Sarajevo, panorama Foto: MONDO/Samir Cacan

Radeći na rasvjetljavanju pokušaja razbojništva nad maloljetnikom, koji je tom prilikom zadobio teške povrede opasne po život, policajci MUP-a Kantona Sarajevo došli su do saznanja da 17-godišnjeg A.H. u Sarajevu nisu pretukli migranti, kako je navedeno u vijesti agencije Srna, već da se radi o pripadnicima navijačke grupe.

Maloljetnik je pretučen 3. maja, a prema prvobitnim informacijama incident se dogodio u ulici Halida Kajtaza, nedaleko od Željezničke stanice. Međutim, policajci su istragom utvrdili da je krivično djelo počinjeno na mostu "Suade Dilberović i Olge Sučić".

Otac maloljetnika medijima je ranije ispričao kako njegov sin krenuo kući oko 19 sati od Željezničke stanice prema tunelu Ciglane, te da su mu sprijeda prišla dva migranta i uhvatila ga za "bubreg" torbicu koju je nosio. Oni su mu, kako je tada kazao, tražili pare, te ga udarili šipkom u glavu.

Zbog teških povreda glave maloljetnik je zbrinut u Opštoj bolnici, gdje je skoro tri i po sata operisan.

"Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog događaja", navodi se u saopštenju MUP-a KS.

Ostale vijesti