Pero Antić kao Predrag Saša Danilović

Autor:

Bivši košarkaš Crvene zvezde Pero Antić izabran je za predsednika Košarkaškog saveza Severne Makedonije.

Pero Antić kao Predrag Saša Danilović Foto: MN Press

Pero Antić od danas i zvanično obavlja novu funkciju.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde izabran je za novog predsednika Košarkaškog saveza Severne Makedonije.

Mediji prenose da je Antić bio jedini kandidat za tu funkciju, izabran je sa maksimalnih 27 glasova podrške i na tom mestu naslediće proslavljenog košarkaša Petra Naumoskog.

Antić (36) je spreman da odmah "zasuče rukave".

"Naravno da sam srećan, ali iskreno, malo se osećam čudno u ovoj ulozi. Moja ideja je da napravim jak tim sportista i poslovnih ljudi koji će zajedno raditi za košarku, koji će da vrati optimizam kada je taj sport u pitanju u našoj zemlji. Ima mnogo prioriteta, od razvoja mladih košarkaša, jačanja lige i vraćanja reprezentacije među redovne učesnike najvećih takmičenja", rekao je Antić posle izbora.

Nekadašnji krilni centar igračku karijeru završio je početkom godine, a poslednju sezonu u karijeri odigrao je za Crvenu zvezdu, iz koje je otišao prošlog leta.

Oproštajna utakmica u njegovu čast, na kojoj će se pojaviti Luka Dončic, Al Horford i Željko Obradović, biće organizovana u Skoplju, a detalji tog događa jos nisu poznati.

Antić je karijeru počeo u Rabotničkom, nastupao je za AEK, Lokomotivu, Spartak iz Sankt Peterburga, Olimpijakos, Fenerbahče, u dva navrata za Crvenu zvezdu, ali i Atlantu Hokse u NBA ligi.

Osvojio je dve titule u Evroligi sa Olimpijakosom i jednu sa Fenerbahčeom, a sa reprezentacijom Makedonije 2011. godine osvojio je četvrto mesto.

Ostale vijesti