• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kenguri" jači za Ol star igrača

Autor mondo.rs

Mladi as Filadelfije Ben Simons saopštio je da će igrati za Australiju na Mundobasketu u Kini.

Tri dana posle eliminacije Filadelfija Siksersa iz NBA plej-ofa, Ben Simons je poručio da će igrati za reprezentaciju Australije na predstojećem Svetskom kupu u Kini.

Dvadesetdvogodišnjak koji igra na pozicijama plejmejkera i krila oglasio se na društvenim mrežama porukom zahvalnosti navijačima Filadelfije, obećanjem da će tokom leta raditi na poboljšanju svoje igre, ali i da će biti na raspolaganju nacionalnom timu, popularnim "Bumersima".

"Ni Hao (Zdravo), Kina!", napisao je Simons između ostalog.

Australija je žrebana u tešku grupu H, sa Litvanijom, Kanadom i Senegalom. Ako zauzme neku od prve dve pozicije, u drugoj grupnoj fazi bi mogla da se sastane sa Francuskom i Nemačkom, a u četvrtfinalu i sa selekcijom SAD.

Selektor Andrej Lemanis prethodno je bio rezervisan u pogledu Simonsovog nastupa za reprezentaciju.

"Ben želi da igra, ali mu predstoji i prilično važan period između dve NBA sezone. Moraće da se organizuje po brojnim pitanjima pre nego što potvrdi da će nam biti na raspolaganju", rekao je Lemanis pre šest meseci.

Australija bi na Mundobasketu mogla da izvede tim sa čak devet NBA igrača.

Pored Simonsa, koji je 2018. bio "ruki" godine, a zimus je debitovao na Ol star meču, to su Endru Bogut (Golden Stejt), Džo Ingls (Juta), Pati Mils (San Antonio), Eron Bejns (Boston), Metju Delavedova (Klivlend), Džona Bolden (Filadelfija), Ton Mejker (Detroit) i Rajan Brokhof (Dalas).

Podsećamo da su "kenguri" na Olimpijskim igrama u Riju 2016. zaustavljeni u polufinalu od strane srpske reprezentacije (87:61), za koju je igrao i Nikola Jokić, sada as Denver Nagetsa i takođe novopečeni Ol star, čiji nastup u Kini će još neko vreme biti pod znakom pitanja.

Australija će u sklopu priprema za šampionat sveta ugostiti Kanadu i SAD. Planiran je prijateljski meč sa olimpijskim i svetskim prvacima pred 100.000 gledalaca u Melburnu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC