• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki želi jubilarnu 10. titulu šampiona BiH

Autori mondo.ba Autori Fena

Širokom na putu do desetog pehara prvaka Bosne i Hercegovine stoji ekipa Sparsa koja, po riječima trenera hercegovačkog tima Danijela Jusupa, igra sličnu košarku.

 Kk Široki - KK Spars, finale plej-ofa, prva utakmica Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Uoči prve utakmice finala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine između Širokog i Sparsa trener Širokobriježana Danijel Jusup izjavio je kako su njegovi igrači svojim radom zaslužili plasman u finale te da se nada kako će uspjeti iskoristiti ponuđenu šansu.

"Dečki su izvršavali sve obaveze koje smo pred njih postavljali. Vjerovali su u to što rade i to nam se vratilo. Izuzetno sam zadovoljan, najviše radi tih momaka, jer mislim da zaslužuju igrati jedan nivo više s obzirom na njihov potencijal, a to je ABA 2 liga", rekao je Jusup na konferenciji za novinare.

Širokom na putu do desetog pehara prvaka BiH stoji ekipa Sparsa koja, po Jusupovim riječima, igra sličnu košarku.

"Spars je ekipa koja igra slično nama, s puno energije, puno trke, skočnosti. Ako budemo u tome za nijansu bolji od njih možemo se nadati pobjedi", dodao je Jusup.

Predsjednik HKK Široki Igor Jelčić prisjetio se kako je Široki tokom cijele sezone "dizao nivo". Prvi cilj bio je Liga za šampiona, a kako su rezultati bili sve bolje rasli su i apetiti.

"U dogovoru s trenerom i strukom pojačali smo se na mjestima koja su nam bila neophodna i onda smo u ovoj trećoj utakmici protiv Slobode izborili plasman u ABA 2 ligu. Sada smo u finalu koje je kruna svega ovoga što smo radili i u tom finalu idemo probati napraviti još jedan dobar rezultat i još jednu dobru priču i za Široki Brijeg i za naš klub", istakao je Jelčić.

Prva utakmica finalne serije koja se igra na tri pobjede na rasporedu je u četvrtak u Širokom Brijegu s početkom u 20 sati. Utakmicu će direktno prenositi BHT.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC