• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boaći možda na Kupu Afrike, šta to znači za Zvezdu?

Autor mondo.rs

Pomeranje Afričkog kupa nacija za leto pravi probleme timovima koji igraju kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

 Boaći možda na Kupu Afrike, šta to znači za Zvezdu? Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pet dana pre nego što selektor Džejms Kvesi Apija objavi "širi" spisak reprezentacije Gane za Afrički kup nacija koji se igra ovog leta (više nije u januaru), tamošnji mediji saznali su imena 30 fudbalera na koje preliminarno računa.

Među njih 30 je i Ričmond Boaći iz Crvene zvezde, kome konkurenciju u napadu pravi veliki broj napadača, a najzvučniji su Džordan Aju (Kristal Palas) i Asamoa Đan (Kajzeri).

Osim njih, tu su i Madžed Varis (Nant), Kaleb Ekuban (Trabzon), Džon Antvi (El Makasa), Kvabena Ovusu (Salamanka), Bernard Terkpetej (Paderborn) i Dauda Mohamed (Viteze), a na selektoru Apiji je koga od njih će povesti na turnir u Egiptu.

Boaći je trenutno povređen, trener Vladan Milojević je rekao da će uskoro na teren, dok za reprezentaciju svoje zemlje nije nastupao od kraja 2017. godine.

Ubrzo potom usledio je i transfer u Kinu gde nije bio u formi, popravio se od povratka u Crvenu zvezdu, mada je često bio povređen, a za Ganu je do sada upisao 13 nastupa i pet golova, tako da mu se možda ponovo "smeši" dres reprezentacije.

/ZVEZDA PRELAZNI ROK 2019/20: KO DOLAZI, KO ODLAZI/

Afrički kup nacija igra se od 21. juna do 19. jula, a u slučaju da Gana ode do završnice - Zvezda ne bi mogla da računa na Boaćija bar u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pobednici prvog pretkola biće poznati do 17. jula, dok utakmice druge runde počinju već 23. jula, pa je pod znakom pitanja da li bi Crvena zvezda odmah računala na njega u tim utakmicama, ako bude na konačnom spisku, ili bi mu dala vremena za predah.

Gana se takmiči u grupi F sa Kamerunom, Beninom i Gvinejom-Bisau.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC