• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea ponovo u šampionatu BiH

Autor mondo.ba

Nakon pauze od godinu dana, od naredne sezone će u prvenstvu Bosne i Hercegovine ponovo nastupati i košarkaši Igokee.

 KK Igokea opet u Ligi BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH doneseno je nekoliko odluka od kojih je jedna od najvažnijih povratak ABA ligaša iz Aleksandrovca u Ligu BiH od prvog kola, potvrdio je Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH. 

POVEZANE VIJESTI

"Ljudi iz Igokee izrazili su spremnost da od samog početka ponovo budu učesnici domaće lige. Vjerovatno je i njima jasno da se nikome ne isplati situacija iz ove sezone, kada su igrali samo ABA ligu. Oni će prethodno platiti i novčanu kaznu za neučestvovanje u prvenstvu, s čim su se takođe složili. Visina kazne naknadno će biti određena", rekao je Čolan, a prenijeli sarajevski mediji.

Takođe, preciziran je i sistem takmičenja bh. šampionata za narednu sezonu u kojem će učestvovati 12 klubova. Novi klubovi osim Igokee su i Promo Donji Vakuf, Čapljina i Leotar, koji će naslijediti Gradinu, Bosnu Rojal i Student.

Osim ovih odluka, dosadašnji direktor reprezentacija BiH Siniša Kovačević razriješen je te dužnosti, ali zasad nije poznato ko će biti njegov nasljednik. Odluka o tome biće donesena na dan posljednje utakmice finala plej-ofa između Širokog i Sparsa.

Potvrđeno je takođe i da će novi selektor U-18 tima BiH biti Aleksandar Ćikić, koji je bio pomoćni trener Duška Vujoševića dok je trofejni stručnjak bio selektor "zmajeva".

Sjednicom Upravnog odbora KS BiH predsjedavao je prvi čovjek bh. košarke Mirza Teletović.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVANA ODLUKA SAVEZA DA VRATI IGOKEU U LIGU BH MADA NIJE U REDU DA IGOKEA IGRA PRVI DIO PRVENSTVA PA NI U SRBIJI KAO NI U CRNOJ GORI ABA LIGAŠI NE IGRAJU PRVI DIO DOMAĆI LIGA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC