• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan sačuvao nulu, Zvezda u finalu za duplu krunu

Autor mondo.rs

Crveno-beli će na Čairu igrati za trofej koji čekaju od 2012. godine. Mladost je bila bolja u revanšu, ali je ipak završeno bez golova.

 Mladost-Lucani-Crvena-zvezda-revans-polufinala-Kupa-Srbije-prenos-na-TV-Arena-sport Izvor: MN PRESS

Posle beogradskih 4:1 za Crvenu zvezdu, revanš je bio zanimljiv, ali ipak samo formalnost.

Mladost je bila odlučna u nameri da se oprosti od Kupa pobedom, Obiora Odita je pogodio stativu i propustio nekoliko velikih prilika, a Milan Borjan je bio najbolji igrač crveno-belih, uglavnom neodlučnih da "zapnu" u drugoj utakmici polufinala.

Poput Odite, Marko Marin je takođe pogodio stativu, ali je i mreža takođe odličnog Dragana Rosića ostala nedirnuta. Isključivo zahvaljujući zapaženim nastupima golmana, prvi finalista Kupa odlučen je "nulom" u Lučanima:

Mladost - Crvena zvezda 0:0 (prvi meč 1:4).

Šampion Srbije očekivano je izborio šansu da 23. maja na "Čairu" igra za "duplu krunu" i za trofej koji nije osvojio od 2012. Trener crveno-belih Vladan Milojević već je osvajao taj trofej sa Čukaričkim i imaće još jednu šansu za to, mada nakon večerašnjeg nastupa neće poneti u Beograd pozitivne utiske o igri svog tima.

Favorit je izveo na teren trenutno najjači sastav i ako je ovaj meč video kao "generalnu probu" za najvažniji meč do leta - nije je prošao prema planu stručnog štaba.

Konkretnije šanse imali su domaći i na momente je bilo iznenađenje kako nisu postigli gol. Bivši igrač Partizana, superligaški veteran Obiora Odita pogodio je u 65. minutu stativu nebranjenog gola Beograđana, a potom je u dva minuta imao još dve velike prilike, u kojima nije golom zaokružio dobar nastup svog tima, kao posle njega i Petar Bojić, Nikola Andrić, Ivan Milošević...

Na drugoj strani, Zvezda je u završnicama uglavnom bila dekoncentrisana za odlučujući pas i šut, a najbliža pogotku bila je u 82. minutu, kada je Marko Marin udarcem "iz mesta" pogodio stativu.

I posle te šanse, Lučanci su još jednom krenuli po pobedu za oproštaj od Kupa, ali ih je Borjan sprečio da se raduju i nagrade za dobru partiju protiv šampiona, koji će morati drastično bolje da bi na Čairu objedinio oba domaća trofeja i osvojio prvu duplu krunu od 2007. godine.

Ime rivala u finalu, Zvezda će saznati u večerašnjem revanšu Radnički Niš - Partizan.

Mladost: Rosić - Andrić, Leković, Milošević, Šatara, Pejović, Tumbasević (od 81' Pavlović), Bojić, Radivojević, Jovanović, Bojović (od 46' Odita).

Zvezda: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben (od Gobeljić), Marin (od 83' Vulić), Ivanić (od 70' Vukanović) - Pavkov.

Uskoro opširnije...

- kraj utakmice, Zvezda je prvi finalista Kupa Srbije -

92' Sada je gađao i Milošević, glavom, i ponovo se Borjan istakao!

92' Borjan još jednom čuva Zvezdin gol. Bojić je gađao u gužvi, a čuvar mreže crveno-belih još jednom spremno reagovao.

82' Sada Marko Marin pogađa stativu. Gobeljić je prethodno promašio loptu u petercu, pa je bivši reprezentativac Nemačke gađao snažno "iz mesta" i zatresao okvir gola. U nastavku akcije pokušao je i Stojković i promašio gol.



80' Ređaju se šanse Lučanaca, a rezultat ostaje isti. Andrić je imao prostor da se namesti, da šutira sa ivice kaznenog prostora, a Borjan je izbio loptu u korner.

72' Pavkov je sada pokušao sa oko 20 metara, a Rosić je još jednom bio na mestu.

69' Ponovo Odita! Nižu se njegove šanse, a u ovoj je gol sačuvao štoper Nemanja Milunović. Postavio se Zvezdin defanzivac na mesto i blokirao šut.

68' Još jedna velika šansa za Oditu. Sada je šutirao sa desne strane i nije uspeo da pogodi mrežu kraj dalje stative. Uhvatili su se navijači domaćih za glavu.

65' Najbolja šansa za Lučane - zatresla se stativa Zvezdinog gola! Borjan je istrčao i sa "ničije zemlje" gledao kako Obiora Odita gađa nebranjenu mrežu sa desetak metara. Veteran je šutirao snažno i pogodio okvir gola.

62' Dugo je trajala akcija Pavkova, Ivanića i Bena i odvijala se praktično u petercu Lučanaca, ali nema gola. Ivanić nije uspeo da proigra Bena, a štoper domaćih Šatara je pogrešio i "vratio" loptu gostima, a Ivanić je potom loše šutirao glavom - pored gola.



60' Ivanić je na levoj strani imao dosta prostora, ali drugi put danas ne uspeva da "spoji" saigrača sa odličnom šansom. Isprva nije precizno dodao Pavkovu, a sada Jovančiću.

55' Još jedan snažan šut Ivanića i još jedna Rosićeva odbrana. Odmah potom, na drugoj strani je iz daljine šutirao Vladimir Radivojević, a Borjan je bio na mestu da uhvati loptu.

49' Gađao je Bojić sa distance, lopta je pogodila u ruku Branka Jovičića pred kaznenim prostorom, a sudija Piper je, čini se, pustio prednost jer se odbila do Tumbasevića. Nije bilo prilike za domaće u nastavku.

- Poluvreme -

45' Najbolja šansa za Zvezdu. Golman Lučanaca Dragan Rosić "skinuo" je još jedan Marinov šut iz daljine, a Milan Pavkov nije uspeo da iz "odbitka" zatrese mrežu domaćih. Čuvar mreže Mladosti najbolji je akter prvog dela.

42' Odličan šut Branka Jovičića. Gađao je sa oko 25 metara, a Rosić je još jednomo bio spreman za šut iz daljine, pa je izbio loptu u korner.

40' Još jedna prilika za Mladost. Petar Bojić je pokušao volej udarcem sa ćoška peterca i šutirao prilično loše.

18' Prvi udarac u okvir Borjanovog gola. Iskusni Janko Tumbasević skočio je u gužvi i šutirao na centaršut sa desne strane. Zvezdin čuvar mreže skočio je i sačuvao mrežu.

13' Šansa za domaće. Zapaženi Jovanović centrirao je sa leve strane, a Milan Bojović šutirao glavom - pored gola.

6' Odličan udarac Marka Marina sa oko 20 metara i odbrana mladog golmana Dragana Rosića. Posle kornera za Beograđane, iz daljine je gađao i Mirko Ivanić i promašio gol.

4' Prva konkretna akcija viđena je na Zvezdinoj polovini. Lazar Jovanović, krilo Lučanaca, utrčao je u šesnaesterac po levoj strani, Milan Borjan se bacio na vreme i sprečio šut ka svom golu.

- Utakmica je počela.

Isticali su na stadionu "Rajko Mitić" da im je ovosezonska ambicija "dupla kruna" i danas je pred njima utakmica u kojoj će ih samo veliko iznenađenje sprečiti da se plasiraju u utakmicu za trofej. Lučanci su u prvoj utakmici uspeli da se odupru favoritu, da izjednače na 1:1, ali je potom usledio rutinski trijumf Milojevićevog tima.

Današnji susret u Lučanima sudiće Petar Piper uz pomoć asistenata Nenada Kurčubića i Marka Dimitrijevića.

Ekipe će istrčati na teren u ovim sastavima:

Mladost: Rosić - Andrić, Leković, Milošević, Šatara, Pejović, Tumbasević , Bojić, Radivojević, Jovanović, Bojović.

Zvezda: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Ivanić (od 70' Vukanović) - Pavkov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC