• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić odveo Partizan u finale, "večiti" derbi za Kup!

Autor mondo.rs

Odlična utakmica u Nišu, puna uzbuđenja, a u peto uzastopno finale ide Partizan koji će se za trofej boriti sa najvećim rivalom.

 Tošić odveo Partizan u finale, "večiti" derbi za Kup! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kao pre dve godine - u finalu Kupa Srbije sastaće se najuspešniji srpski klubovi!

Zvezda je ovog popodneva "nulom" u Lučanima "overila" prolaz u finale koji je bio izvestan već mesec dana posle prvog meča (4:1), da bi Partizan u dramatičnom drugom poluvremenu pogotkom Zorana Tošića u 80. minutu zakazao "večiti" derbi za trofej.

Uspele su Nišlije da pogotkom Stojanovića u 75. minutu poravnaju ukupan rezultat u dvomeču sa "valjkom", ali je Tošić pet minuta kasnije svoj tim odveo do petog uzastopnog finala.

Četvrti trofej u nizu za Partizan ili "dupla kruna" za Zvezdu saznaćemo 23. maja na "Čairu", ali ostaje otvoreno pitanje da li će finale možda biti premešteno na neki drugi stadion - kao što je sa "Karađorđa" 2017. godine izmešteno u Humsku ulicu.

RADNIČKI - PARTIZAN 1:1 (0:0), UKUPNO 1:2!


Početak utakmice je obećavao, obe ekipe krenule su "otvoreno" što je donelo do pojačanog tempa u kom se bolje snašao Partizan kod koga je igru diktirao debitant Lazar Pavlović, momak rođen 2001. godine koji je nosio dres sa brojem "10".

Inicirao je dva odlična napada Partizana u kome smo videli šut Pantića preko gola, dok je u drugoj situaciji Šćekić napravio faul u napadu.

Nisu želeli gosti "grlom u jagode" posebno nakon upozorenja u vidu odličnog udarca Lazara Ranđelovića sa dvadesetak metara, kada je namučio Vladimira Stojkovića, ali je to bila njihova praktično jedina šansa u prvom poluvremenu u kom se nije video Nermin Haskić.

Odnosno, jeste, ali u kaznenom prostoru svoje ekipe kada je oborio Strahinju Pavlovića posle jednog prekida, tražili su igrači Partizana najstrožu kaznu, ali je nije bilo.

Tempo je slabio da bi ga početkom drugog dela pojačao Lazar Ranđelović, činilo se jedini raspoloženi igrač u crvenom dresu, koji je u nastavku imao dve dobre prilike, ali ih nije pretvorio u gol. 

Kada nije postigao - upisao je asistenciju.

U 75. minutu je sa desnog boka, posle skoka igrača Partizana, pokupio loptu i uputio oštar pas za Stojanovića koji je prihvatio loptu i zakucao je u mrežu Vladimira Stojkovića.

U tom trenutku taj rezultat značio je produžetke, ali "otkazao" ih je Zoran Tošić već pet minuta kasnije posle dobre akcije Zdjelara i Gomeša, kada je krilni napadač Partizana sa pet metara smestio loptu u mrežu Borivoja Ristića.

Radničkom su nedostajala dva gola za prolaz, pokušali su Haskić i Ranđelović, dok je Partizan lako mogao i do drugog pogotka na meču da je bilo više koncentracije.

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Pankov, Crnomarković (od 80. Nikodijević), Đorđević - Bondarenko (od 68. Noma), Drinčić, Ranđelović, Stojanović, Grbić (od 74. Petrović) - Haskić.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Tošić (od 88. Smiljanić), Pantić, L. Pavlović (od 80. Ilić) - Rikardo.

Meč je sudio Lazar Lukić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

90' - Sam je ostao Haskić, ali loš udarac!

85' -
Lakat Nikodijevića u lice Pavlovića, i to posle sudijskog zvižduka, samo žuti karton.

84' -
Fantastična blokada Pankova u direktnom duelu sa Rikardom.

80' - GOL! 1:1! ZORAN TOŠIĆ!


Neće biti produžetaka u Nišu, Partizan je izjednačio!

Odlična je to bila lopta za Rikarda Gomeša koji je u jednoj od retkih akcija pobegao čuvaru, uputio je odatle oštar pas po zemlji na pet metara na koji natrčava Zoran Tošić, pa je Partizan na korak od finala.

Crnomarkovića menja Nikodijević, a L. Pavlovića - Saša Ilić.

76' -
Drugi put na meču Partizan traži penal, sada zbog igranja rukom Drinčića posle skoka Miletića, ali se ni ovoga puta Lukić nije oglasio.

75' - GOL! RADNIČKI VODI! STOJANOVIĆ!


Posle najveće šanse za Partizan - gol u mreži Partizana.

Dugo je trajala akcija posle prekida Radničkog, sa desnog boka je Ranđelović oštro vratio loptu za Stojanovića, a ovaj je posle prijema lopte zakucao u mrežu Vladimira Stojkovića. U ovom trenutku.

74' - Urošević!

Hteo je da centira, a umalo je savladao Ristića ovom neugodnom loptom koja je otišla pored prečke. Grbića menja Petrović.

72' -
Posle dugo vremena i Partizan je bio u šansi, Tošić je dobro izveo prekid, a Ristić je boksovao loptu daleko, pokušao je Zdjelar, ali vrlo loše. Žuti karton za Todorovskog.

68' -
Malo uzbuđenja na "Čairu", Noma menja Bondarenka za "svežiji" vezni red.

58' - Ranđelović!

Odličan je bio Todorovski na desnom boku gde je nadmudrio Uroševića, uspeo je da uputi oštar centaršut za Ranđelovića, ali je najbolji igrač Radničkog na ovom meču loše zahvatio loptu, odnosno odmogao mu je teren.

51' - Dobar udarac Ranđelovića sa 12-13 metara, opet Stojković na mestu!

49' -
Besan je Lalatović na Lukića zbog odluke da ne nagradi njegov tim slobodnim udarcem u situaciji kada je pokazao indirekt.

45+1' -
Minut nadoknade u Nišu u kojima se ništa posebno nije dogodilo, za sada Partizan bolji na "Čairu", dok Radnički nije bio toliko opasan kao u nekim od prethodnih duela, videli smo jedino dobar šut Lazara Ranđelovića. 

38' - Pantić tuče sa 23-24 metra posle osvojene lopte Pavlovića, ipak Ristić nije imao posla.

35' -
Bojan Ostojić u ofsajdu, zbog čega se prekida igra, tako da Lukić nije u razmatranje uzeo pad Aleksandra Šćekića u kaznenom Partizana.

31' - Pavlović pada, nema penala!


Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Radničkog. Posle prekida koji je izveo Tošić na travi je ostao Strahinja Pavlović, nakon kontakta sa Nerminom Haskićem, ali Lazar Lukić se nije oglasio. 

30' -
Crnomarković prvi u beležnici Lazara Lukića.

24' - Ranđelović!


Opasan udarac Lazara Ranđelović sa dvadesetak metara, namučio je budući fudbaler Olimpijakosa golmana Vladimira Stojkovića koji boksuje u korner.

19' -
Pada najbolji strelac Radničkog u kaznenom prostoru Partizana, ali Lukić se ne oglašava, sporadični zvižduci sa tribina. Deluje da je Miletić na vreme sklonio ruke sa Haskića, dok se on pomalo i teatralno bacio.

Izvor: MONDO/Arena Sport


14' -
"Uprava, napolje", čuje se sa tribina na kojima su navijači Partizana.

8' -
Raspoložen je mladi Lazar Pavlović pošto je pokrenuo i drugi napad Partizana na meču, ovoga puta bez završnog udarca posle faula Aleksandra Šćekića. U nastavku greška Uroševića i pas ka Haskiću, ali šut ide malo pored Stojkovića, nema ni kornera za Niš.

5' - Pantić!

Odličan napad Partizana koji je u dva navrata "oživljavao" Lazar Pavlović, prvo je proigrao Rikarda, pa Tošića na desnom boku, a odatle je usledila povratna lopta na Danila Pantića koji "tuče" u trku i promašuje iz dobre pozicije. Odmah Radnički uzvraća intezitetom...

1' -
Meč je počeo.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- "Navijači Radničkog su vređali Vladimira Stojkovića sa tribina porukom "Mustafa", prvi kontakt Rikarda Gomeša je ispraćen rasističkim "majmunskim kricima", dok su navijači Partizana vređali Nenada Lalatovića", javlja naš reporter sa stadiona u Nišu.

- "Malo smo ga u tajnosti pridružili iz omladinaca, mi ga dobro znamo. Imamo problema s povredama (Nikolić i Ivanović) i situacija je takva da danas pružimo šansu Pavloviću, a njegov potencijal nećemo ocenjivati na današnjoj utakmici. On je budućnost Partizana i srpskog fudbala. Nisam ga uvrstio da bih imao opravdanje već jer u ovom trenutku može da nam pomogne", rekao je Milošević, dok ga je "Plavi" Stevanović uporedio sa Zvonimirom Vukićem.

- Lazar Pavlović je centralni vezni rođen 2001. godine, među četvoricom je igrača koji su u martu pozvani na treninge prvog tima, ali do sada nije bio u protokolu ni za jedan meč, tako da će u Nišu imati "vatreno krštenje".

Ovo je on u dresu reprezentacije Srbije do 17 godina.

Izvor: MN PRESS


-  "Mi ćemo učiniti sve da prođemo u finale. Nije lako, ali šta je u životu lako? Ko je šta ostvario, a da se nije namučio. Znamo svoj put, pokušaćemo da ga ostvarimo", kazao je Milan Đuričić iz Partizana koji je na konferenciji za medije govorio umesto prvog trenera Miloševića.

- "Ako ima Boga, izborićemo finale, ovaj klub i grad Niš su to zaslužili zbog svega što je urađeno ove sezone, a ako ne uspemo nećemo plakati", rekao je Lalatović.

- U četiri odigrane utakmice između ovih timova ove sezone skor je sledeći: Radnički ima dve pobede, Partizan jednu, a jednom je bilo i nerešeno. Kada su u pitanju utakmice na "Čairu", Radnički je pred svojom publikom protiv "valjka" neporažen od 2017. godine.

- Podsećamo, u slučaju da Radnički slavi 1:0 - odmah ćemo gledati penale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC