Srušio se platan, Una prolazi kroz rupu (FOTO)

Autor:

U Ulici Mladena Stojanovića u Kozarskoj Dubici večeras se srušio jedan od nekolicine preostalih platana.

0
A- A A+
platan, una, kozarska dubica Foto: Srna/Tanja Derikuća

Drvo je sa korijenom palo na potporni unski zid, ali ga tom prilikom nije oštetilo. Korisnici na društvenim mrežama objavili su video rupe gdje je bilo stablo, a u kojoj se nakuplja voda iz nabujale Une. Pogledajte.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić rekao je da je projektom lokalne uprave od prije pola godine planirano uređenje te gradske ulice, što je podrazumijevalo i uklanjanje drvoreda platana koji su zbog svoje starosti predstavljali opasnost, ali da je zbog protivljenja grupe građana taj projekat samo djelimično realizovan.

U toku je uklanjanje srušenog stabla, uz prisustvo policije i vatrogasaca, a rupa gdje je bio korijen biće sanirana, prenosi Srna.

"Dovezli smo materijal kojim će se zatvoriti ovaj otvor i zemljište sabiti mašinama kako bi se spriječilo podlokavanje odbrambenog zida. I dalje ćemo pratiti i intervenisati u slučaju potrebe", rekao je Babić novinarima.

Građani okolnog područja ističu da je sreća da platan nije pao u pravcu saobraćajnice i stambenih objekata, nego do rijeke, kao i da u momentu pada drveta nije bilo prolaznika niti automobila.

Ostale vijesti