• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidovac poveo crveno-bele ka 6-0

Autor mondo.rs

Crveno-beli rutinski savladali "fenjeraša" Grupe "A".

 Davidovac poveo crveno-bele ka 6-0 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts počela je drugi superligaški krug ubedljivim trijumfom, u skladu s očekivanjima.

Na gostovanju poslednjeplasiranom timu svoje grupe, debitantu u superligaškom rangu, ekipa Milana Tomića je bez pomoći Kejsija Riversa mirno popravila svoj skor na 6-0.

Dunav - Crvena zvezda mts 65:91 (19:22, 13:23, 16:22, 17:24)

Dejan Davidovac vodio je crveno-bele od početka utakmice i završio je meč sa 19, uz pet skokova. Interesantno je da je bez promašaja ubacio 14 od prvih 16 Zvezdinih poena.

U nastavku se crveno-belom univerzalcu pridružio i startni centar Beograđana Majkl Odžo sa "dabl dabl" učinkom od 14 poena i 10 skokova i zajedno su obeležili ovaj trijumf, u kojem je prednost favorita konstantno rasla od druge četvrtine do konačnih "plus 26".

Borbeni Dunav uspeo je da se konsoliduje posle prvog Davidovčevog izlaska iz igre, pa je početkom druge četvrtine košem Srđana Ivića prišao i na "minus 1" (21:22), ali su Ognjen Dobrić i Dušan Ristić sačuvali prednost šampiona ABA lige. Bek crveno-belih Bili Beron je potom trojkom za 31:24 u 15. minutu najavio seriju gostiju, kojom je Zvezda otišla na pauzu sa plusom od 13 poena.

Nakon rutinski "odrađenog" nastavka i trijumfa, Zvezda će se okrenuti narednoj utakmici pred svojim navijačima, protiv Zlatibora u subotu. Zbog zauzetosti dvorane "Pionir", taj meč biće odigran u dvorani FMP u Železniku.

Milan Tomić je posle pobede protiv Dunava istakao da je ovaj meč iskoristio da vidi reakciju ekipe na zonsku igru rivala od početka do kraja.

"Odigrali smo solidnu utakmicu. Ovaj meč nam je dosta značio u pozitivnom smislu, gde je Dunav igrao 40 minuta zonu i to je dobro, što smo imali ovakvu utakmicu, da vidimo kako protiv zone, jer tokom sezone nismo imali rivala sa takvim pristupom. Nije lako, ali mislim da smo generalno odigrali dobru, ozbiljnu utakmicu, na visokom nivou", izjavio je on.

Dunav: Miljković 6, Žigon 1, Kovačević 10 (7 sk), Simić 6, Beloica 5, Grušanović 8, Drašković 9, Šućov 9, Borović, Planić, Ivić 11, Šišić.

Zvezda: Odžo 14 (10 sk), Lazić 5, Davidovac 19, Faje 11, Beron 3, Nenadić 9, Simanić 2, Kešelj 8, Čović 2 (5 as), Dobrić 10, Radanov, Ristić 8.

Rezultati 6. kola

FMP - Zlatibor 96:50
/Stefan Đorđević 35p, 12 sk - Petar Vorkapić 18p/

Borac - OKK Beograd 89:81
/Nikola Kočović 19p - Đorđe Simeunović 26p/

Dunav - Zvezda 65:91

Tabela: Zvezda 6-0, FMP 5-1, Borac 4-2, Zlatibor 2-4, OKK Beograd 1-5, Dunav 0-6.

Parovi 7. kola (subota):

Crvena zvezda mts - Zlatibor
OKK Beograd - Dunav
Borac Čačak - FMP

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC