Gotovo je, Porto traži zamjenu za Kasiljasa

Autor:

Iako se slavni golman još nije oglasio, predsjednik Porta nagovijestio je da bi Iker Kasiljas mogao završiti karijeru.

Gotovo je, Porto traži zamjenu za Kasiljasa Foto: Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Sjajni 37-godišnji španski golman prije dvije sedmice je pretrpio srčani udar od kojeg se dobro oporavlja, ali mu ljekari savjetuju da se prestane baviti fudbalom.

Iako još uvijek nema zvanične potvrde da će Kasiljas završiti karijeru, predsjednik Porta Horhe Nunjo Pinto da Kosta je u izjavi za portugalske medije najavio takav scenarijo.

“Imamo problem sa Kasiljasom. Produžili smo ugovor i nismo tražili drugo rješenje na golu. Sada mislimo da će nam trebati neko“, rekao je Pinto da Kosta.

Bivši golman Real Madrida došao je u Porto 2015. godine nastupivši 156 puta od čega je u čak 74 utakmice uspio sačuvati mrežu netaknutom. Na golu slavnog “kraljevskog kluba“ stajao je na 725 utakmica. Za reprezentaciju Španije nastupio je 167 puta.

U izuzetno bogatoj karijere sa Španijom je bio svjetski šampion i dva puta evropski. U dresu Reala osvojio je pet naslova šampiona Španije, dva Kupa i četiri Superkupa.


Na međunarodnoj sceni Kasiljas ima tri pehara Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i tri svjetske klupske titule. Vrijedi istači da je i sa Portom osvojio titulu šampiona Portugala, te Superkup.

Ostale vijesti