Banjaluka: Deset godina zatvora zbog razbojništva

Autor:

Radomir Tomić zvani Džaja (50) iz Stanara osuđen je u Okružnom sudu Banjaluka na deset godina zatvora zbog krivičnog djela razbojništvo u sticaju sa krivičnim djelom oduzimanje i oštećenje tuđe stvari.

0
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Proglašen je krivim jer je opljačkao i pretukao svog stanodavca u ulici Frana Stupila u Banjoj Luci u decembru prošle godine, te prijetio da će mu pobiti porodicu ako slučaj prijavi policiji.

Kako je saopšteno iz suda, utvrđena mu je kazna od devet godina i šest mjeseci za razbojništvo, a za oduzimanje i oštećenje tuđe stvari osam mjeseci, te mu u konačnici izrečena jednistvena kazna od deset godina.

Istom presudom mu je izrečena mjera bezbjednosti oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 100 KM.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice.

Tomić je uhapšen 14. decembra prošle godine, a policija je za njim tragala nakon što je napao svog stanodavca P.S. (81) u Banjaluci, opljačkao ga, te mu ukrao automobil.

Napao ga je dok je starac spavao i stao mu nogom na grudi, a zatim ga nekoliko puta udario pesnicom i rukama stezao vrat.

Tomić je već odležao 20-godišnju zatvorsku kaznu jer je u dva razbojništva ubio dvije osobe.

U decembru 1997. godine u pokušaju pljačke benzinske pumpe u Tedinom Hanu, opština Stanari, ubio je radnika, a žrtva drugog razbojništva je starac sa područja mjesta Pojezna.

B.S.

Ostale vijesti