• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjera u čudo koju u Dortmundu ne mogu da objasne

Autor mondo.rs

"Imam osjećaj da smo na korak od nečeg velikog. Ne mogu da objasnim to", rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans Joahim Vacke.

Uprkos tome što joj je potrebno "malo čudo" u utakmicama posljednjeg kola Bundeslige, Borusija iz Dortmunda je već isplanirala slavlje svojih fudbalera i navijača.

Utakmice posljednjeg kola Bundeslige igraju se u subotu. Prvi na tabeli je Bajern iz Minhena sa 75 bodova, a Borusija Dortmund ima dva boda manje. Bajern u posljednjem kolu dočekuje Ajntraht iz Frankfurta, a Dortmund će gostovati protiv Borusije iz Menhengladbaha. 

Bajern juri sedmu uzastopnu titulu, a osim bodovne prednosti ima i bolju gol razliku.

"Imam osjećaj da smo na korak od nečeg velikog. Ne mogu da objasnim to", rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans Joahim Vacke.

Bajernu je potreban bod protiv Ajntrahta, koji nije pobijedio Bajern u 15 prvenstvenih utakmica i izgubio je posljednjih devet mečeva u Minhenu.

"I dalje je moguće. Želimo da napravimo malo čudo. Ako se Bajern malo zaljulja, mi to moramo da iskoristimo", rekao je bivši igrač Dortmunda Sebastijan Kel, koji radi uz prvi tim. Planovi za paradu tokom koje bi fudbaleri putovali otvorenim autobusom ulicama Dortmunda već su napravljeni, kada je Borusija imala devet bodova više od Bajerna.

Dortmund je ispustio prednost posle tri uzastopna remija protiv Ajntrahta, Hofenhajma i Nirnberga, a zaim i porazom od Augsburga. Pobedom od 5:0 Bajern je dostigao zaostatak, a zatim je Dortmund izgubio i bodove protiv Šalkea i Verdera. Bajern je prošlog vikenda mogao da odbrani titulu, ali je odigrao bez golova protiv Lajpciga.

"Da nam je zimus neko ponudio da osvojimo titulu na domaćem terenu protiv Frankfurta, odmah bismo prihvatili", rekao je napadač Bajerna Tomas Miler.

Ajntraht je u 47 utakmica tri puta pobijedio u Minhenu, a posljednji put u novembru 2000. godine. Samo u dvije utakmice ekipa nije primila gol od Bajerna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC