Međunarodna potjernica za Benedijem Đukanovićem

Autor:

Interpol je rapisao međunarodnu potjernicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u ubistvu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlović i ranjavanje vozača Gorana Ilića.

0
A- A A+
Benedi Đukanović za kojim se traga i uhapšeni Emilio Baldo Foto: SRNA Benedi Đukanović za kojim se traga i uhapšeni Emilio Baldo

Potjernicu je rapisao Interpol u Sarajevu na zahtjev Okružnog suda Banjaluka.

Đukanović je posljednji put viđen u noći ubistva, 23. aprila ove godine, na području koje pokriva PU Doboj, kada ga je zaustavila policija, ali nije priveden jer u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubistvo.

Koristio je bijeli "golf 7" koji takođe nije pronađen, a iako nema zvaničnih potvrda da li je i gdje Đukanović prešao granicu, prema nezvaničnim informacijama pobjegao je u Srbiju.

Krunić i Pavlović ubijeni su u sačekuši 22. aprila u selu Glamočani, nadomak Banjaluke oko 22.30 sati. Tom prilikom ranjen je Ilić, Krunićev vozač, a u razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Zbog ovog zločina za sada su u pritvoru Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, bivši radnik Krunićeve zaštitarske agencije "Sector security".

B.S.

Ostale vijesti