Peti festival kraft piva u Banjaluci

Autor:

Udruženje kraft pivara Krafter za 18. maj pripremilo je „Festival kraft piva Krafting“, koji će se održati na platou Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci u 14 časova.

0
A- A A+
festival kraft pivo Foto: Promo

„Ove godine festival odlučili smo da se festival održi na otvorenom prostoru u želji da što više građana ima priliku da proba piva koja prave zanatski pivari i koja se dosta razlikuju od industrijskog piva na koje su ljudi navikli. Svi prolaznici ali i gosti namjernici moćiće sa izlagačima popričati o tome kako se pravi pivo te upitati ih za savjet“ rekao je Novak Čičković PR festivala.

Od domaćih izlagača ove godine svoje pivo će predstaviti pet pivara: Dobojsko, Drama Craft Brewery, The Master Craft Brewery, Trigger, Illyricum i Gorštak zanatska pivara.

Pored domaćih izlagača iz udruženja Krafter, na festivalu će kao i prethodnih godina biti izložena i gostujuća piva, ovoga puta gost je pivara Gelender iz Sarajeva.

Da gosti ne budu gladni pobrinuće se PAPA's Gyros & Burger sa vrhunskim specijalitetima sa roštilja.

Predsjednik udruženja Dejan Cvijanović zahvalio se gradu Banjaluka koji je i ove godine podržao festival i pomogao održavanju tradicionalnog festivala u gradu na Vrbasu koji se kao i prošlih godina održava u sklopu manifestacije "Proljeće u Banjaluci".

Krafter je klub zanatskih (kraft) pivara osnovan u Banaluci s ciljem promocije zanatskog pivarstva. Redovne aktivnosti su pivarska druženja, razmjenjivanje recepata i iskustava kao i posjete drugim pivarama u zemlji i inostranstvu.

Kraft pivo je pivo koje je napravljeno od strane malog, nezavisnog i tradicionalnog proizvođača. Takve pivare generalno karakteriše fokusiranje na integritetu i kvalitetu sastojaka, posebno izraženom ukusu i tehnikama spremanja piva”.

Ostale vijesti