Modričani bez kazne, bodovi ostaju!

Autor:

Iako su se proteklih dana u pojedinim medijima provlačile informacije da će Alfa Modriča biti kažnjena oduzimanjem tri boda zbog nepravilne registracije igrača, od toga neće biti ništa.

0
A- A A+
Stadion Dr Milan Jelić, Modriča, reflektori Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

FK Alfa Modriča zadržaće bodove osvojene na terenu!

To je odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Republike Srpske (FS RS), koja je na sjednici održanoj 10. maja odlučila da obustavi postupak protiv Modričana.

Iako su pojedini mediji objavili da je stvar praktično gotova i da se samo čeka zvanična potvrda iz Saveza, Alfa Modriča neće biti kažnjena oduzimanjem tri boda zbog nepravilne registracije igrača Ognjena Jaćimovića.

Naime, u FS RS utvrdili su da je greška načinjena u Opštinskom fudbalskom savezu Modriča, koji ne može biti kažnjen, pa se samim tim obustavlja postupak protiv nekadašnjeg šampiona BiH.

"Odluka o odbacivanju disciplinske prijave protiv OFS Modriča i obustavi postupka protiv FK Alfa Modriča i igrača Ognjena Jaćimovića zbog prekršaja iz člana 65. i 69 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Republike Srpske, a u vezi sa registracijom igrača", saopšteno je iz krovne kuće fudbala Srpske.

Alfa-Modriča tako će borbu za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske nastaviti sa 32 boda, koliko su fudbaleri ovog tima osvojili u dosadašnjih 27 utakmica.

Ostale vijesti