• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona za bogate? Ne valja, sve ponovo!

Autor mondo.rs

Traži se novo rešenje za reformu Lige šampiona, ali dobra vest za srpske klubove, kao i mnoge druge, jeste da je "poluzatvoreno" takmičenje neprihvatljivo za sve više takmičenja...

Liga šampiona će se neminovno promeniti u budućnosti, ali sve je izvesnije da to neće biti baš onako takmičenje kakvo su od 2024. godine zamislili najveći moćnici fudbala.

UEFA i Udruženje evropskih klubova (ECA) prezentovali su pre nekoliko dana novi koncept Lige šampiona koji podrazumeva poluzatvoreno takmičenje, u kome su 24 od 32 mesta "upisana" već za najbogatije, sa nikad težim prohodom za klubove iz slabijih prvenstava.

/ŠTA JE NOVA LIGA ŠAMPIONA: MANJE GRUPE, ZATVORENO.../

Upravo je obesmišljavanje nacionalnih šampionata jedna od tačaka oko koje će uslediti svađe, kao i ideja o ispadanju iz takmičenja i promociji iz Lige Evrope...

Prvi koji su zauzeli stav "protiv" su Nemci, koji su se zajedničkim saopštenjem klubova iz Bundes i Bundes 2 lige oglasili i kazali da UEFA treba da zaštiti domaća prvenstva, dok nisu jedini koji dele takav stav.

Povodom čitavog slučaja javila se i organizacija Evropska liga - koja predstavlja 35 takmičenja širom starog kontinenta - kazavši da predlog koji su na sto stavili UEFA i ECA pogoduje samo "malom broju bogatih i dominantih klubova", odnosno da će u budućnosti "naneti štetu većini klubova u domaćim prvenstvima".

Evropska liga se trudi da zaštiti integritet takmičenja, tako da smatraju da UEFA mora da "počne sve ispočetka" kada je u pitanju plan o restrukuriranju Lige šampiona.

/IPAK ĆE BITI LIGE ŠAMPIONA ZA BOGATE!?/

U bordu Evropske lige sede prvi ljudi engleskog fudbala Šon Harvi i Ričard Skudmor, pa je već sada jasno da Premijer liga ne deli stav sa UEFA, ili da će uskoro deliti pošto pomenuti rukovodioci svoje funkcije u ostrvskom fudbalu napuštaju na kraju sezone.

Sve u svemu očekuje nas pravi "diplomatski rat" između fudbalskih čelnika, a sve je u rukama UEFA koja je za sada držala stranu bogatima u strahu od toga da će odmetnuti...

/UPOZNAJTE NOVO UEFA TAKMIČENJE - LIGA EVROPE 2/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC