• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC M:TEL: Jedan trofej nije dovoljan

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sa mnogo samopouzdanja, nakon osvojenog pehara u Kupu BiH, rukometaši Borca m:tel dočekuju plej-of Premijer lige BiH, sa željom da sezonu ne okončaju sa samo jednim trofejom u svojim vitrinama.

 RK Konjuh Živinice - RK Borac m:tel četvrtfinale plej-ofa prva uktamica  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prvi meč plej-ofa rukometne Premijer lige BiH rukometaši banjalučkog Borca m:tel igraće u subotu od 19 časova u gostima protiv Konjuha.

Tradicionalno neugodno gostovanje u Živinicama "crveno-plavi" dočekuju spremno, sa željom da ostvare što bolji rezultat, kako bi u revanšu naredne srijede u Banjaluci, pred svojim navijačima, proslavili plasman u polufinale doigravanja za šampiona države.

"Svaka utakmica je teška, ne samo ovaj duel Konjuha i Borca m:tel, nego kompletan plej-of i, po meni, biće ovo najneizvjesnije prvenstvo do sada. Sigurno će biti i iznenađenja, možda već i u prvom kolu", istakao je kormilar Borca m:tel Mirko Mikić, koji se srdačno zahvalio predstavnici "sedme sile" na praćenju tokom cijele sezone, i "motivaciji igrača, kojom su treneru olakšali posao".

Borac m:tel i Konjuh ove sezone već su igrali četiri puta, po dva meča u prvenstvu i Kupu BiH.

U borbi za bodove u Banjaluci nije bilo pobjednika (23:23), dok su oba meča u Živinicama završena pobjedom domaćina (prvenstvo 29:22, Kup BiH 25:24).

Ipak, trijumf Banjalučana na domaćem terenu u osmini finala BiH 33:29 bio je dovoljan za prolaz u u narednu fazu bh. kupa, u kojem su rukometaši Borca m:tel kasnije prigrlili trofej, prvi u sezoni.

Mikić respektuje rivala i dobro je upoznat sa snagom i svim vrlinama, ali i manama Živiničana.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Konjuh je zaista nezgodna ekipa, uigrani su, zajedno igraju još od kadeta što stalno apostrofiram. Igraju strpljivo, duge napade, agresivnu odbranu i protiv nas njihovi golmani uvijek su nadahnuti, tako da sigurno neće biti lako, posebno u Živinicama. Međutim, odigrali smo četiri meča s njima, znamo kako igraju, a eliminisali smo ih i u Kupu BiH. Sve to olakšalo nam je pripremu ovih utakmica. Neće se ništa znati poslije prvog meča, odlučiće revanš utakmica u 'Boriku'. Svjesni smo ozbiljnosti situacije i kvaliteta protivnika, pa se za ovaj meč spremamo kao da je finale Lige šampiona. Nadam se da ćemo odigrati onako kako najbolje znamo i da ćemo ostvariti povoljan rezultat pred revanš u našem gradu", poručio je Mikić.

Trener Borca m:tel uvjeren je da je, nakon odbranjenog pehara u Kupu BiH, njegovim izabranicima sada znatno lakše igrati. Rasterećeni su, prije svega na psihološkom planu, ali ambicije i dalje ostaju iste - šampionska titula.

PAROVI PLEJ-OFA

Gračanica - Leotar

Borac m:tel - Konjuh

Izviđač - Vogošća

Bosna - Sloga

"Mentalno, imamo prednost u odnosu na sve ostale ekipe, jer smo već nešto osvojili. Ali, Borac je Borac, to uvijek nosi svoje breme i ne smijemo se zadovoljiti samo trofejom u Kupu BiH. Iskreno, išli smo i na trofej u Kupu RS, ali nije išlo, tako da ćemo sigurno biti nezadovoljni ako ne osvojimo prvenstvo BiH", naglasio je mladi stručnjak.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Korpulentni lijevi bek Srđan Savić dijeli trenerovo mišljenje.

"Naša prednost je samopouzdanje nakon osvojenog trofeja u Kupu BiH. Dvomeč sa Konjuhom dočekujemo sa imperativom trijumfa i nadamo se najboljem. Dobro poznajemo ekipu Konjuha, uprkos tome svaki put nam stvaraju probleme, ali nadam se da je šef struke spremio dobru taktiku i da ćemo izaći kao pobjednici iz ovog duela", poručio je Savić.

Dodajmo i da će bolji iz dvoboja Borca m:tel i Konjuha u polufinalu plej-ofa igrati sa pobjednikom duela Gračanice i Leotara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC