• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Nećemo se osvrtati na "Koševo"

Autori mondo.ba Autori Fena

Najavljujući subotnji meč sa Tuzlom siti, trener Zrinjskog Blaž Slišković želi maksimalnih šest bodova u preostala dva kola i ne želi se opterećivati onim što će se događati u drugim utakmicama.

Dva kola do kraja sezone aktualni prvak Zrinjski zaostaje tri boda za vodećim Sarajevom. Zrinjski u subotu ugošćuje Tuzlu siti, a u zadnjem kolu gostuje kod Zvijezde 09, dok Sarajevo sutra na svom terenu igra protiv ekipe iz Etno-sela "Stanišići", a u posljednjem kolu gostuje u Gabeli protiv GOŠK-a.

"Maksimalno smo orijentisani na sutrašnju utakmicu koju želimo odigrati što kvalitetnije. Želimo iz tog susreta izaći kao pobjednici i osvojiti tri boda. Nećemo se osvrtati i razmišljati o utakmici između Sarajeva i Zvijezde, nismo opterećeni time", poručio je Slišković.

Što se tiče sutrašnjeg protivnika, trener "plemića" je dodao da pobjeda Tuzle nad Sarajevom u prošlom kolu pokazuje da se radi o kvalitetnom protivniku no vjeruje kako će presuditi veći motiv njegovih igrača.

Nakon dugo vremena strateg Mostaraca imaće sve igrače na raspolaganju.

"Prvi put od devetog mjeseca prošle godine imamo u kadru sve zdrave igrače. Jakovljević i dalje odrađuje kartone, a svi ostali igrači su zdravi. Praktički, imam 25 igrača na raspolaganju i vidjećemo ko će biti među 18, a ko će započeti utakmicu", dodao je Slišković.

S druge strane, debitant u Premijer ligi BiH je dva kola prije kraja osigurala ostanak u eliti bh. fudbala.

Posljednja dva susreta bila su fascinantna - pobjede u Gabeli 3:0, te u Banovićima protiv Sarajeva 1:0, donijele su ekipi iz Simin Hana nastup u šampionatu BiH i u narednoj sezoni.

"Sutra igramo protiv Zrinjskog i idemo da opravdamo posljednje rezultate. Želimo da ostvarimo što povoljniji rezultat, a usput da nekim mlađim igračima pružimo šansu da igraju kako bismo vidjeli na koga od njih možemo računati u budućnosti", izjavio je šef stručnog štaba Tuzlaka Mirza Varešanović.

U rosteru ekipe, koja je još jutros otputovala za Hercegovinu, neće biti Ajdina Nukića i Ivana Sesara, dok su svi ostali igrači treneru na raspolaganju.

Tuzla siti je s Varešanovićem na "kormilu" odigrao 11 utakmica i ima skor od četiri pobjede, isto toliko remija i tri poraza (osvojio 16 bodova ili 47 posto od mogućih, uz gol razliku 12:9).

Utakmica Zrinjski - Tuzla siti igra se sutra od 17 sati.

PREMIJER LIGA BIH - 32. KOLO:

Sarajevo - Zvijezda 09
Krupa - GOŠK
Sloboda - Mladost
Zrinjski - Tuzla siti
Željezničar - Čelik
Široki Brijeg - Radnik

TABELA: Sarajevo 64, Zrinjski 61, Široki Brijeg 50, Željezničar 47, Radnik 41, Čelik 39, Sloboda 38, Mladost 37, Zvijezda 09 37, Tuzla siti 36, Krupa 30, GOŠK 23.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC