• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci otvoren Sajam sporta RS

Autori mondo.ba Autori Agencije

Promoter Sajma je odbojkašica Tijana Bošković, a svečanom otvorenju prisustvovao je i džudista Nemanja Majdov.

U Banjaluci je otvoren Sajam sporta Republike Srpske u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS na kojem će se tokom dana predstavili oko 50 izlagača.

Promoter ovogodišnjeg, Drugog sajma sporta je odbojkašica Tijana Bošković, a svečanom otorenju Sajma prisustvovao je i džudista Nemanja Majdov. Najmlađi posjetioci iskoristili su priliku da se fotografišu sa sportskim uzorima.

"Djeca su u fokusu našeg interesovanja i zadovoljstvo mi je što smo danas imali priliku da vidimo da su u najvećem broju posjetioci djeca predškolskog i školskog uzrasta", izjavila je Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta RS.

Objasnila je da će posjetioci imati priliku da vide demonstracije sportskih vještina 40 saveza, te visokoškolskih ustanova koje sa bave edukacijom sportskog kadra, a na Sajmu se predstavija i Zavod za medicinu rada i sporta, kao i proizvođači sportskih rekvizita, opreme i prehrane.

Podršku Sajmu sporta, između ostalih, dali su i proslavljeni odbojkaši Željko Tanasković, Slobodan Boškan i Vladimir Batez, nekadašnji rukometni reprezentativac Predrag Peruničić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, košarkašica Slađana Golić i mnogi drugi.

Tijana Bošković je izjavila da joj je veliko zadovoljstvo što će biti promoter sajma sporta, kao i što je danas u Banjaluci.

"Sigurna sam da je ovo velika stvar za sport u RS, za njegov razvoj i promociju i ovo će biti veliki podstrek za mlađe generacije da krenu pravim putem, odnosno putem sporta", rekla je ona.

Nemanja Majdov rekao je da mu je velika šast što je drugu godinu zaredom na najvećoj sportskoj manifestaciji u RS, na kojoj se pokazuje čime raspolaže sport u RS.

"Čast i privilegija je što sam tu da pokušam da pomognem da se sport u RS razvija", kazao je Majdov.

Sajam se održava uz podršku grada Banjaluke, a Igor Radojičić, gradonačelnik, istakao je da je u prioritetima razvoja sport među četiri najvažnija, sa kulturom, mladima i školstvom.

Podsjetio je da su zahvaljujući projektu "Sport u škole" za djecu u svim osnovnim školama obezbijeđeni besplatni časovi, kao i da su ove godine za najbolje banjalučke juniore i seniore osigurane stipendije.

"Želimo da sport u Banjaluci bude na najvišem nivou", dodao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC