• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Partizan: Proroci bili u pravu, nismo iznenađeni

Autor mondo.rs

Crno-bijeli izdali saopštenje povodom promjene mjesta odigravanja finala Kupa Srbije. U Partizanu nisu iznenađeni…

 FK Partizan o izmejštanju finala Kupa Srbije - Nismo iznenađeni Izvor: MN PRESS

Finalna utakmica Kupa Srbije za sezonu 2018/2019 igraće se u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić". To je odluka Takmičarske komisije FSS i posljedica žrijeba, koji je održan u petak prije podne.

Izmještanje finala iz Niša nije iznenadilo čelnike Partizana, ali ih je zabrinulo, s obzirom na to da je odmah poslije plasmana "parnog valjka" u finale, odnosno eliminacije niškog Radničkog prestonicom počela da kruži priča da će se utakmica za trofej, ipak, igrati u Beogradu i to na stadionu drugog finaliste Crvene zvezde.

"Valjak" je još u četvrtak odbacio mogućnost za promjenu mjesta odigravanja, želeći da se finale igra na niškom Čairu. Međutim, crno-bijeli su izgubili još jednu bitku van fudbalskog terena, ovaj put lako i ubjedljivo, s obzirom na to da na kraju nisu ni pitani za mišljenje.

U vezi s tim, Partizan je u petak poslije podne izdao saopštenje, koje prenosimo u cjelosti.

"FK Partizan izražava istinsku zabrinutost ali ne i veliko iznenađenje usljed odluke koju je danas donijela Takmičarska komisija FSS u vezi sa određivanjem domaćina finalne utakmice Kupa Srbije.

Već u srijedu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da će finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu 'Rajko Mitić'. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vijest uvjerimo razvojem današnjih događaja.

Tako smo prisustvovali sudbonosnom slijedu događaja: IO FSS, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa  u prvom delu takmičarske sezone u našem najmasovnijem takmičenju, prenio je danas nadležnost Takmičarskoj komisiji FSS u odluci za promjenom domaćinstva.

Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donijela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmjesti iz Niša i povjeri Beogradu a potom održala žrijeb u kojem nije aktivno učestvovao predstavnik FK Partizan, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svjedočili u srijedu uveče, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice

FK Partizan upućuje pitanje koje su to okolnosti sada uzrokovale promjenu domaćinstva i izmještanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vrijeme kada je Niš određen odlukom IO FSS, i sada identični kada je Takmičarska komisija FSS donijela odluku o izmještanju? Djeluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije.

Ova okolnost je nepobitna i vjerujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrijebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspjeha!", stoji u saopštenju.

Finale Kupa igraće se narednog četvrtka na stadionu "Rajko Mitić". Početak utakmice je u 19 sati.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Da je Radnicki prosao igralo bi se u Nisu I teren bi odgovarao ...zasyo se moralo ikako izmjestati kad se finale po tradiciji igralo u Beogradu..i sad stvaraju se sumnje i mnogo toga oko odigravanje finala kupa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC