• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dupla kruna" za Sarajevo i Musemića!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva osvojili su treću titulu prvaka Bosne i Hercegovine, prvu poslije sezone 20014/15!

Sarajevo je u subotu, u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH, deklasiralo Zvijezdu 09 na "Koševu" rezultatom 4:0 i tako odbilo posljednji napad mostarskog Zrinjskog, koji je "petardom" golova počastio Tuzlu siti na stadionu "Pod Bijelim brijegom" (5:1).

Ipak, "plemići" će poslije tri uzastopne titule i prije posljednjeg kola morati da šampionski pehar proslijede "bordo" timu, koji je tako prvi put u istoriji stigao do "duple krune" s obzirom da je prethodno osvojio i Kup BiH.

KUP BiH: Šesti trofej za Sarajevo! (FOTO, VIDEO)

Premijer liga BiH, ujedinjena za sve klubove iz dva entiteta, osnovana je 2000. godine (mada se tim imenom zove od 2002. godine) i od tada najviše titula ima Zrinjski (šest), Željezničar (pet), Sarajevo (tri), Široki Brijeg (dvije), te Borac iz Banjaluke, Leotar i Modriča po jednu.

Danas su izabranici Husrefa Musemića, kojem je ovo takođe prva "dupla kruna" u karijeri, završili sav posao oko pobjede i osvajanja trofeja u prvom poluvremenu susreta na prilično popunjenom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Sarajevski fudbaleri su pred oko 15.000 gledalaca stigli do vođstva u 25. minutu pogotkom Amara Rahmanovića, da bi pet minuta kasnije sjajnim udarcem Anela Hebibovića povisili na 2:0.

Treći pogodak na "Koševu" postigao je Mersudin Ahmetović u 34. minutu, da bi minut prije odlaska na odmor mrežu Semberaca pogodio i kapiten Krste Velkoski kada je i počelo veliko slavlje "duple krune".

Drugo poluvrijeme bilo je samo formalnost iako su propustili još sijaset odličnih prilika da do vrha napune mreže gostiju iz Etno-sela Stanišića, ali to nije omelo veliko slavlje domaćih navijača.

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

Klub sa "Koševa" je u istoriji dva puta bio šampion stare Jugoslavije, 1967. i 1985. godine, a prije ujedinjena prvenstva BiH ima i jednu titulu iz 1999. godine, kada su se igrala tri odvojena šampionata: klubova unije Bosne i Hercegovine, klubova Herceg-Bosne i Republike Srpske.

SARAJEVO: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Bekić i Tatar. Trener: Husref Musemić

ZVIJEZDA 09: Erić, Mišić, Mahmutović, Huseinbašić, Nikolić, Tojčić, Brkić, Predragović, Bašanović, Čulum i Zekanović. Trener: Milenko Bošnjaković

GOLOVI

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips
...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

Trostruki uzastopni prvak Zrinjski iz Mostara nadao se kiksu Sarajeva, iako ga nije dočekao, pa je bijes iskalio na Tuzli siti (5:1). Mostarci su postigli pet komada gostima iz Simin Hana, a mrežu su tresli Abid Mujagić (dva), Staniša Mandić i Miloš Filipović (dva), dok je počasni pogodak za ekipu Mirze Varešanovića postigao Vojo Ubiparip iz jedanaesterca.

Krupa se od Premijer lige BiH i svojih navijača oprostila "pokerom" golova protiv GOŠK-a (4:0), koji je takođe odavno ispao u niži rang, dok je Željezničar na "Grbavici" iznenađujće poražen od zeničkog Čelika (1:2).

Ipak, Željo je izborio nastup u evropskim takmičenjima, pod uslovom da dobije licencu, a tamo će nastupati i Široki Brijeg, koji je danas bio bolji od bijeljinskog Radnika (2:1).

PREMIJER LIGA BIH - 32. KOLO:

Sarajevo - Zvijezda 09 4:0 (3:0)
/Rahmanović 25, Hebibović 30, Ahmetović 34, Velkoski 44/

Krupa - GOŠK 4:0 (0:0)
/Modić 52, Mandić 58, Makitan 75, Nikolić 77/

Sloboda - Mladost 0:1 (0:0)
/Guzina 50/

Željezničar - Čelik 1:2 (0:1)
/Zec 83 - Vrhovac 38, Dilaver 59/

Zrinjski - Tuzla siti 5:1 (4:0)
/Mujagić 3, 52, Mandić 14, Filipović 22, 34 - Ubiparip 79 pen/

Široki Brijeg - Radnik 2:1 (1:0)
/Vukoja 16, Jurić 42/

TABELA: Sarajevo 67, Zrinjski 64, Široki Brijeg 53, Željezničar 47, Radnik 41, Čelik 42, Mladost 40, Sloboda 38, Zvijezda 09 37, Tuzla siti 36, Krupa 33, GOŠK 23.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC