• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi Borca m:tel u Živinicima, odluka u "Boriku"!

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel odigrali su neriješeno u Živinicama protiv Konjuha rezultatom 24:24 (15:12) u prvom susretu četvrtfinala plej-ofa šampionata Bosne i Hercegovine

 RK Konjuh - Rk Borac m:tel, četvrtfinale plej-ofa PL BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije odbranjenog Kupa Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac m:tel započeo je misiju osvajanja "duple krune".

RK BORAC M:TEL: Jedan trofej nije dovoljan

Prva prepreka za Banjalučane je ujedno i jedna od najtežih - Konjuh iz Živinica, kojeg izabranici Mirka Mikića nisu pobijedili ove sezone.

Ove sezone su igrali četiri puta, po dva meča u prvenstvu i Kupu BiH. U borbi za bodove u Banjaluci nije bilo pobjednika (23:23), dok su oba meča u Živinicama završena pobjedom domaćina (prvenstvo 29:22, Kup BiH 25:24).

ČETVRTFINALE, PRVE UTAKMICE

Vogošća - Izviđač 27:31

Sloga - Bosna Visoko 31:28

Konjuh - Borac m:tel 24:24

Leotar - Gračanica 27:24 

A u subotu u Živinicamau petoj utakmici, ponovo je bilo neriješeno 24:24 (15:12).

Poslije prvog poluvremena u kojem su zaostajali tri pogotka, u nastavku je proradila iskusna banjalučka veza, Bojan Ljubišić je začarao svoju mrežu, a kad je bilo najpotrebnije pogađao je Dejan Unčanin i omogućio crveno-plavima da za četiri dana u "Boriku" pred banjalučkim navijačima osiguraju plasman među četiri najbolje ekipe šampionata BiH.

No krenimo redom...

Ekipe su se uglavnom smjenjivale u vođstvu u prvom poluvremenu, ali nijedan tim nije uspio da stekne osjetniju prednost. Igralo se uglavnom "gol za gol", da bi na deset minuta prije odlaska na odmor Konjuh stigao do "plus dva" (9:7). Prethodno se nekoliko minuta ranije povrijedio Milan Dakić, što je dodatno oslabilo Banjalučane s obzirom da zbog povreda nisu nastupili Srđan Mijatović i Dean Šešić.

Održavali su Živiničani razliku do pogotka Nermina Smajića iz sedmerca u 26. minutu kada je Konjuh prvi put otišao na "plus tri" - 12:9. Ipak sa dva vezana gola Bojana Rađenovića uzvratio je Borac m:tel i smanjio na pogodak prednosti.

Prvo poluvrijeme obilježila je povreda leđa jednog od najboljih Borčevih rukometaša ove sezone, Milana Dakića, nakon grubog prekršaja.

Međutim, poslije serije grešaka Banjalučana, Konjuh je uspio opet da stigne do "plus tri", pa je Mikić bio primoran da pozove minut odmora, što je rezultiralo smanjenjem rezultata, ali je Aldin Sakić iz "slobodnjaka" nakon isteka vremena pogodio za konačnih 15:12.

Početkom nastavka domaći su otišli i na četiri razlike, ali je onda na scenu stupila granitna odbrana Banjalučana, koji vadili loptu iz mreže punih 12 minuta drugog poluvremena.

Strpljivog igrom crveno-plavi su 10 minuta prije kraja smanjili na gol zaostatka nakon nove "recke" Dejana Unčanina, da bi potom sjajnom odbranom Ljubišića, stekli šansu da izjednače prvi put poslije 7:7, što je i pošlo za rukom Stefanu Miljkoviću (21:21).

Popularni Hans je nakon toga skinuo sedmerac Smajiću, kojem je zadrhtala ruka i na novom udarcu sa sedam metara, a s druge strane je dva puta bio precizan sjajni Unčanin.

Posljednji napad imali su rukometaši Konjuha, pokušavali su da stvore višak na krilu, međutim, novom 17. odbranom, Ljubišić je sačuvao Borac m:tel od poraza - 24:24.

Najefikasniji sa sedam golova od čega čak pet s linije sedam metara u živiničkom timu bio je Smajić, dok je u Borčevom taboru prvo ime bio Unčanin sa šest i Rađenović sa pogotkom manje.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Bravo momci i eto nas u Borik da zagalamimo... AJ Borac....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC