EUROSONG: Skandal tokom glasanja, pobedila Holandija!

Autor:

Pogledajte najbolje fotke i video i saznajte koji skandal je obeležio finale Eurosonga!

0
A- A A+

Gotov je 64. Eurosong!

01:00 POBEDNIK JE HOLANĐANIN!

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

00:54 SKANDAL! Predstavnici Islanda, grupa Hatari ("Mrzitelji"), razvili zastave Palestine u "grin rumu"! Ovaj bend sklon ispadima inače je, nakon što je izabran za predstavnika Islanda, više puta javno podržavao Palestinu zbog čega je uoči takmičenja dobio i zvanično upozorenje prvog čoveka EBU, da je "granica strpljenja" tog udruženja prekoračena, i da će dalje provokacije za rezultat imati diskvalifikaciju sa Eurosonga.

00:52 Srbija je dobila 54 poena publike, u pitanju su kombinovani poeni svih zemalja.

00:48 Završeno je glasanje žirija svih zemalja, trenutno vodi Šveđanin! Nevena je dobila 12 poena iz Crne Gore, sedam iz Poljske, četiri iz Hrvatske i Estonije, tri iz Belorusije i Rumunije, dva sa Islanda i iz Austrije, i jedan iz Australije.

00:30 Na pola smo glasanja žirija i vodi Tamara Todevska! Čućemo glasove još 20 zemalja, a tek onda glasove publike.

00:17 Prvi poeni za Srbiju, 12 iz Crne Gore!

00:06 Linije su ZATVORENE!

23:58 Madona je na bini, peva "Like a prayer" i novu pesmu "Future"! Pogledajte!

23:50 Prema kladionicama, i dalje pobeđuje Holandija. Drugo mesto navodno zauzima Švajcarska, Italijan je "iskočio" na treće.

23.40 Madona se pojavila i pozdravila publiku, ali još uvek nije nastupila.

23:08 Linije za glasanje su OTVORENE!

23:05 Poslednja dva nastupa za večeras, Australijanka koja prkosi gravitaciji i Španac Miki sa veselom pesmom "La venda", koji je pošteno razigrao publiku!

22:58 BRAVO, NEVENA! Srpska predstavnica sjajno je otpevala "Krunu"! Pre nje, Italijan Mahmud malo je repovao, malo pevao, a posle Švajcarac, miljenik publike, zapalio masu.

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

22:50 Beloruska Arijana Grande se sita izđuskala na bini, Azerbejdžanac i roboti nastupili su posle nje. Francuska YouTube zvezda Bilal Hasani ima samo 19 godina, a već je LGBT ikona.

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

U februaru je izbio skandal kada su isplivali njegovi navodni stari tvitovi, u kojima optužuje zemlju domaćina, Izrael, za zločine protiv čovečnosti. Bilal je kasnije objasnio da je u vreme pisanja tih tvitova imao samo 14 godina, i da ih je zapravo pisao njegov stariji rođak.

Njegov nastup posvećen je prihvatanju različitosti, pa je nastupio uz pratnju gojazne plesačice i gluvoneme devojke.

22:40 Kladionice predviđaju da će pobediti Holandija, druga je Australija, treća Švajcarska. Srbiju stavljaju na 19. mesto, a na poslednje predstavnika San Marina.

22:35 Britanac Majkl Rajs predstavio se pesmom kakvu smo čuli "milijardu" puta do sada, a ukoliko vas je on opustio, bez brige, tu je islandski bend Hatari, Rammstein za milenijalce, sa kožom i lancima!

island Foto: Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

Na Islandu se, inače, digla frka oko njihovog S&M nastupa i pesme čije reči znače "Mržnja će prevladati". Strasti je smirio Viktor Krone iz Estonije, mladi pevač koji verovatno ima najmanje komplikovan nastup od svih na ovogodišnjem Eurosongu.

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

22:20 Katerina iz Grčke, leptirići i mačevi u istom nastupu, pa elegantni domaćin Kobi Marimi iz Izraela, koji se rasplakao na kraju nastupa. Mada, čuli smo od komentatorke RTS-a da je i na jučerašnjoj generalnoj probi plakao! Ovaj blok zatvorio je energični trio KEiiNO iz Norveške.

22:05 "Lagani" Slovenci i poljupčić u obraz, vatrena Tamta sa Kipra, pa momak kojem kladionice trenutno predviđaju pobedu, Holanđanin Dankan Lorens sa pesmom "Arcade".

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

21:55 Ovacije je pokupio i promukli zubar iz San Marina Serhan, a da Balkan rađa sjajne ženske vokale, ne dokazuje samo Nevena, već i Tamara Todevska iz Severne Makedonije, koja je savršeno otpevala svoju pesmu "Proud". Predstavnik Švedske ponovio nam je da je "prekasno za ljubav".

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

21:40 Raspevane nemačke sestre dobile su ogroman aplauz, kao i "sve verzije" ruskog povratnika Sergeja, čiji je nastup obuhvatio neposlušne odraze u ogledalu! Ovacijama je pozdravljena i simpatična Dankinja Leonora, koja je pevala na tri jezika.

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

21:27 Osamnaestogodišnjakinja sa Malte otvorila je veče, ovoga puta bez suza, posle nje pevala je Albanka okružena vatrom, pa češki "hipsterski" bend Lake Malawi.

U velikom finalu u Tel Avivu nastupilo je 26 zemalja, i to sledećim redom:

Malta - Mikela, "Chameleon"

Albanija - Jonika Malići, "Ktheju tokes"

Češka - Lake Malawi, "Friend of a friend"

Nemačka - S!sters, "Sister"

Rusija - Sergej Lazarev, "Scream"

Danska - Leonora, "Love is forever"

San Marino - Serhat, "Say na na na"

Severna Makedonija - Tamara Todevska, "Proud"

Švedska - Jon Lundvik, "Too late for love"

Slovenija - Zala Kralj & Gašper Šantl, "Sebi"

Kipar - Tamta, "Replay"

Holandija - Dankan Lorens, "Arcade"

Grčka - Katerine Duska, "Better love"

Izrael - Kobi Marimi, "Home"

Norveška - KEiiNO, "Spirit in the sky"

Velika Britanija - Majkl Rajs, "Bigger than us"

Island - Hatari, "Hatrid mun sigra"

Estonija - Viktor Krone, "Storm"

Belorusija - ZENA, "Like it"

Azerbejdžan - Chingiz, "Truth"

Francuska - Bilal Hasani, "Roi"

Italija - Mahmud, "Soldi"

Srbija - Nevena Božović, "Kruna"

Švajcarska - Luka Hani, "She got me"

Australija - Kejt Miler-Hajdke, "Zero gravity"

Španija - Miki, "La venda" 

Pogledajte sve pesme u manje od deset minuta, i svoje favorite nam recite u komentarima!

Izvor: YouTube/EurovisionSongContest

Žiri svih zemalja učesnica, njih ukupno 41, već je glasao, pa će u subotu još publika dati svoj glas i na taj način odlučiti pobednika. Najpre će biti saopšteni glasovi žirija, a onda će na tabli biti otkriveni poeni učesnika, zaključno sa prvim mestom.

Tagovi:

Ostale vijesti