Pet dana agonije, bezuspješna potraga za dječakom

Autor:

Potraga za šestogodišnjim dječakom (6) iz Begovog Hana i mladićem koji je nestao u Zavidovićima 2. maja i danas je završena bez pozitivnog ishoda.

0
A- A A+
suva trava, obala, jesen, zima, voda, Vrbas, rijeka Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba


Pregledao se svaki metar obale rijeke Bosne, pretraga se vršila i sa čamaca, a više od 120 spasilaca i mještana od rano jutros je bilo na terenu.

U akciji su učestvovale gorske službe spasavanja iz Zavidovići, Žepča, Sarajeva i Zenice, SNIK Atom, Federalna uprava civilne zaštite s jednim čamcimem te volonterski SRK Bosna Zenica s dva čamca, mještani, kao i psi tragači, piše Klix.ba.

Mještani su danas predvođeni obučenim spasiocima pretražili svaki metar obale rijeke Bosne nizvodno od Begovog Hana, a stručna saradnica za Civilnu zaštitu Opštine Žepče Blaženka Ramljak je kazala da uprkos uspješnosti realizacije nije ostvaren cilj, a to je pronalazak dvojice nestalih u rijeci Bosni.

"Danas smo imali pripadnike civilnih zaštita, gorske službe spašavanja, vatrogasce, policajce, lovce, rafting i kajak klubove i ova cjelodnevna akcija je dobro protekla, ali nismo pronašli nestalog dječaka i mladića. Međutim, akcija se nastavlja sutra kada će se područje nizvodno od Begovog Hana pretraživati s čamcima", rekla je Ramljak.

Sutra će na raspolaganju u pretraživanju terena biti i pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su već učestvovali u ovoj akciji proteklih dana.

Ostale vijesti