• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portland na ivici provalije

Autor mondo.rs

Golden Stejt slavio na gostovanju i stigao na korak od plasmana u veliko finale NBA lige

Golden Stejt Voriorsi kucaju na vrata finala NBA lige.

Voriorsi su zabeležili trijumf na gostovanju u Portlandu - 110:99 i poveli rezultatom 3:0 u finalu Zapadne konferencije.

Portland je pred domaćom publikom učinio sve da produži seriju, imali su i 18 poena prednosti u finišu prvog poluvremena, ali su raspoloženi gosti uspeli da naprave preokret rešeni da završe ceo posao "po kratkom postupku" i izbore peto uzastopno finale NBA lige.

U drugom poluvremenu razigrani Drejmond Grin je poveo goste do vođstva (82:79), a Stef Kari zadao je im je završni udarac u poslednjoj četvrtini.

por-gs
Izvor: YouTube/House of Highlights

U trećoj četvrtini aktuelni šampioni domaćinima su dozvolili da postignu samo 13 poena, dok su oni upisali 29.

"Oni su večeras došli na jednu od tih svojih vožnji. Mislio sam da smo u igri, ali kada im ne odgovorite na tu vožnju, ne kontrolišete igru, pobegnu od vas... Oni vas povrede u tim situacijama", izjavio je Demijan Lilard posle meča.

Grin je završio meč "tripl-dablom" - 20 poena, 13 skokova, 12 asistencija, uz četiri ukradene lopte i blokadu, dok je Stef Kari upisao 36 pogodaka, uz šest skokova.

"Ne znam šta da kažem o Drejmondu. Bio je kao kugla koja uništava sve na putu. Njegova brzina je bila neverovatna i izgledalo je kao da se nikada neće umoriti... To je bila jedna od najboljih partija Grina koju sam ikada video", naveo je trener Voriorsa Stiv Ker posle utakmice.

On je dodao da uprkos visokom vođstvu, njegova ekipa ne gleda dalje od četvrte utakmice u seriji.

"Nećemo razgovarati ni o čemu drugom, osim o četvrtom duelom sa Portlandom. Šta je posle toga, nije važno. Možda se igra peta utakmica, možda šesta... Mi smo fokusirani samo na sledeću, koja je opet na programu u Portlandu", istakao je trener Golden Stejta.

top 5
Izvor: Youtube/NBA

Si Džej Mekolum bio je najefikasniji u redovima Portlanda sa 23 poena, Demijan Lilard postigao je 19 uz po šest skokova i asistencija, dok je Mejers Leonard završio meč sa 16 pogodaka.

Golden Stejt prvu meč loptu za prolaz u finale NBA lige imaće u noći između ponedeljka i utorka, i to opet na terenu rivala, u Moda centru u Portlandu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC