• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u Rimu: Ko je kralj? (ANKETA)

Autor mondo.rs

Novak Đoković i Rafael Nadal boriće se od 16 časova za titulu mastersa u prestonici Italije.

Teniski sladokusci dočekali su veliku bitku Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u finalu mastersa u Rimu.

Biće to njihov 54. dvoboj, verovatno još jedan senzacionalni okršaj, i to na šljaci.

Nadal, poznat kao "kralj šljake" i Đoković, suvereni čuvar prvog mesta na ATP listi, odmeriće snage još jednom ove sezone, nakon finalnog susreta na Australijan Openu, koji je Srbin ubedljivo dobio rezultatom 3:0.

Duel u Rimu imaće poseban značaj. Đoković će pokušati da peti put trijumfuje u Italiji, potvrdi dominaciju u 2019. i stigne do rekordnog 34. trofeja na turnirima masters serije, čime bi na večnoj listi pretekao upravo Nadala.

Na drugoj strani Španac ne samo da želi da ostane na vrhu te liste, nego i da konačno prekine post ove sezone i stigne do prvog trofeja. Naime, njemu je ovo najsušnija godina gotovo od početka karijere, jer od 2004. nikada nije dočekao maj bez pehara.

Da li se u duelima Đokovića i Nadala uopšte bilo kome može dodeliti uloga favorita? Bez obzira na sve dosadašnje mečeve i ishode istih, iskreno, ovog puta da.

Blagu prednost možda ipak ima Španac, jer se igra na njegovoj omiljenoj podlozi, "kidaće" za prvi trofej u sezoni, a i odmorniji dočekuje finale.

Đoković je u Rimu za tri dana odigrao četiri meča i na terenu je proveo skoro osam sati, tačno dvostruko više od Nadala, koji je u četiri meča izgubio samo 13 gemova i sigurno će fizički biti mnogo spremniji od Novaka.

"Sigurno je da sam igrao više od Rafe, ali i sam u finalu i to je veliki uspeh, zbog kojeg sam veoma srećan. Daću sve od sebe da se oporavim. Nije prvi put da se nalazim u ovakvoj situaciji. Dobro se osećam, ali svakako ne toliko sveže kao početkom nedelje. Tako je kako je. Pokušaću da se oporavim do meča", poručio je Đoković, koji će igrati 49. finale u karijeri na turnirima ATP serije 1000.

Ali... ne pobeđuju uvek favoriti.

Đoković odlično zna kakav ga meč očekuje. Protiv Španca ima najduži niz mečeva u istoriji teniskih rivalstava, u kojem vodi rezultatom 28:25.

"Rafa je jedan od najvećih šampiona koje je ovaj sport ikada imao. Njegov mentalitet, pristup, fleksibilnost, spremnost da se bori posle dugog odsustva, povreda, operacija… Sve je prošao. On nastavlja da pokazuje svetu zašto je jedna od najvećih legendi u istoriji tenisa", rekao je Đoković uoči finalnog okršaja u Rimu.

"Izuzetno ga poštujem. On je zasigurno moj najveći rival svih vremena. Toliko mečeva sam igrao protiv njega, imamo najduže rivalstvo u istoriji tenisa. Igrali smo preko 50 mečeva. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog je ultimativni izazov", naveo je prvi reket sveta.

Anketa

Ko osvaja pehar u Rimu?

  • Novak Đoković

    80.22% (73)

  • Rafael Nadal

    19.78% (18)

Ko osvaja pehar u Rimu?

Rezultati

Nadal će juriti deveti pehar u Rimu u 50. masters finalu.

"Za mene je najvažnije da igram sve bolje. Biće to finale protiv velikog igrača i još jedan test. Nadam se da ću biti spreman da se takmičim u veoma teškom meču", skromno je poručio Španac.

Meč u Rimu počinje u 16 časova.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kralj

Kralj je Nole, a pobjediće Rafa, međutim i pored toga raste prednost Noleta koji je na dva gostujuća terena tj. šljaci u Madridu i Rimu dosegao veći rezultat nego Rafa na svojoj omiljenoj podlozi. Čujemo da Nole izgleda dosta umorno jer je dugo imao loše rezultate pa je sad uvezao 7-8 mečeva u nizu bez poraza i to ga je poprilično iscrpilo. Dobra priprema za Pariz, sigurno.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC