• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google primorao Microsoft i Sony na istorijsku saradnju

Autor mondo.rs

Dva ljuta protivnika, Sony i Microsoft, na iznenađenje mnogih, sad su stupila u strateško partnerstvo kako bi radili na nečemu što predstavlja budućnost zabave i video igara.

Kompanije Sony i Microsoft će zajedno raditi na razvoju striming i Cloud tehnologije, koja će omogućiti razne prednosti obema kompanijama u razvoju igara za Cloud igranje, ali i razvoju veštačke inteligencije i tome kako ona može da doprinese industriji zabave.

Microsoft će pomoći Sony-ju da poboljša svoj onlajn servis tako što će mu omogućiti da koristi Azure centre, koji se nalaze širom sveta, dok će Sony-jev hardver pomoći kompaniji iz Redmonda da izgradi naprednu AI platformu pomoću inovacija u boljem doživljaju sadržaja.

O konzolama nema pomena, ali je ovde cilj kompanija dalja budućnost u kojoj vam hardver neće ni biti potreban, već sve leži u strimingu i cloudu. Veliki DEMO smo vam već prikazali sa HTC kompanijom na MWC 2019 sajmu u Barseloni, a ukratko tiče se igranja najnovijih igara putem 5G mreže, bez kašnjenja u odzivu i bez potrebe za posedovanjem konzole ili moćnog računara - dovoljni su brz internet ili 5G veza i bilo koji uređaj (računar, mobilni telefon, tablet ili čak običan SMART televizor).

Takođe, pogledajte i šta Google sprema, a vrlo je slično ovome što Sony i Microsoft planiraju - igranje igara kroz mrežu, a bez posedovanja konzole ili bilo kakvog gejming hardvera.

Keničiro Jošida, predsednik Sony-ja, je rekao da se raduje saradnji i da ove dve kompanije nisu uvek bile konkurenti, već i partneri, baš kao sada. Ipak ova najava je za sada u fazi “memoranduma o sporazumevanju”, tako da tek treba da vidimo da li će se nešto od ovoga i ostvariti, zaključuje Play! Zine.

Xbox Project xCloud
Izvor: Xbox

Xbox One S All-Digital Edition – The Digital Age Commercial
Izvor: Xbox

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS