"Kamenite priče" u ponedjeljak u NUB RS

Autor:

Promocija knjige "Kamenite priče" Milke Kolundžić biće održana u ponedjeljak, 20. maja, sa početkom u 19 časova, u sali 29 Narodne univerzitetske biblioteke RS u Banjaluci.

0
A- A A+
Milka Kolundžić Foto: Imprimatur

Milka Kolundžić rođena je u Benkovcu, školovala se u Banjaluci, a zadnjih deset godina živi i radi u Kotoru. Ona je pobjednica prošlogodišnjeg konkursa "Priče iz komšiluka", koji je organizovao naš portal u saradnji sa izdavačkom kućom Imprimatur, a knjiga "Kamenite priče" je rezultat te nagrade.

U ovoj zbirci nalazi se 28 kratkih priča uglavnom o sudbini žena tokom nekoliko generacija jedne dalmatinske porodice. To su kratke, ali emocijama nabijene priče, čvrste unutrašnje strukture s obiljem dijalekatskih izraza koji samo dodatno pojačavaju njihovu slikovitost i izražajnost. Iako kratke, ove priče su u stanju mnogo šta da kažu, ne samo onim što je napisano, već i onim što se jasno naslućuje između redova.

Na promociji će učestvovati autorka, Boris Maksimović ispred izdavačke kuće Imprimatur i novinar portala Mondo.ba Siniša Stanić, koji će voditi razgovor.

Foto: ImprimaturMONDO intervju sa Milkom Kolundžić pročitajte ovdje:

Levitiranje iznad zemlje, zacakljenog pogleda

Ostale vijesti