• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionski ples Joveljića i 102 boda Zvezde

Autor mondo.ba

Fantastična igra mladog napadača u poslednjem kolu šampionata protiv Napretka i učešće kod sva tri gola na meču. Nevreme pokvarilo oproštaj Nenada Milijaša od fudbala, ali su navijači napravili spektakl!

 Šampionski ples Joveljića i 102 boda Zvezde Izvor: MONDO

Pobeda i za kraj!

Crvena zvezda je pred 30.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" proslavila 30. titulu u istoriji, ispratila kapitena Nenada Milijaša u penziju, odolela jakom nevremenu u Beogradu i postigla tri gola protiv Kruševljana za još bolju sezonu od prethodne...

Šampion je u sezoni ostvario 33 pobede, tri remija i poraz, što u zbiru čini 102 boda, dva više nego lane, naravno ako se gleda ukupni učinak bez podele "plena" u plej-ofu.

Crvena zvezda - Napredak 3:0 (1:0)

U poslednjoj pobedi u ovoj sezoni u Superligi blistao je Dejan Joveljić, strelac iz 11. minuta i učesnik kod akcija iz 57. i 90. minuta, kada su se u strelce upisali sve bolji Milan Jevtović i Lorenco Ebisilio, koji je upravo zamenio Nenada Milijaša.

Odličnu partiju pružio je i slovački fudbaler Erik Jirka koji je kod prvog pogotka na meču dočekao grešku Deaka, sjurio se ka šesnaestercu i sačekao utrčavanje Joveljića.


Bio je to čak 11. pogodak mladog napadača Zvezde u svim takmičenjima, a videćemo da li će šansu dobiti i u finalu Kupa Srbije protiv Partizana, s obzirom na to da je u fantastičnoj formi, ili će se Milojević ipak odlučiti za Pavkova, strelca najznačajnijih golova za tim ove sezone.

Momak iz Bijeljine je pokrenuo i napad u kom je Jevtović krenuo u kontru i sam je završio za drugi gol u nizu u Superligi, dok je "kraj" svirao Ebisilio na pas Gajića s boka.

Nenad Milijaš igrao je do 64. minuta na "Marakani" kada je uz ovacije publike napustio teren i tako zvanično proglasio kraj karijere, od naredne sezone će biti u stručnom štabu Zvezde, dok je njegov oproštaj pokvarilo jako nevreme.

Bojan Nikolić dva puta je prekidao meč u Ljutice Bogdana zbog grada, ali ni to nije mnogo smetalo navijačima koji su priredili navijački spektakl uz pirotehniku.

ZVEZDA: Popović - Gajić, Savić, Babić, Gobeljić - Čaušić, Milijaš (od 64. Ebisilio), Vulić - Jirka, Vukanović (od 46. Jevtović) i Joveljić.

NAPREDAK: Petrović - Obradović, Marinković, Aksentijević (od 47. Stevanović), Jović, Deak, Đorić, Ostojić (od 46. Eskić), Ivanović, Rušević (od 70. Bojić) i Alivodić.


N    A    J    A    V    A

Posle slavlja, vreme je za utakmicu!

Fudbaleri Crvene zvezde ovog popodneva završavaju sezonu u domaćem šampionatu pošto se u poslednjem, 37. kolu Superlige, sastaju sa Napretkom.

Ovaj meč ne nosi nikakav naročiti takmičarski značaj za obe ekipe, s tim da Crvena zvezda želi dobar zalet pred finale Kupa protiv Partizana za četiri dana, želi da na lep način u "fudbalsku penziju" isprati Nenada Milijaša, odnosno želi da nadmaši sopstveni učinak iz prošle sezone.


U slučaju pobede, ekipa Vladana Milojevića bi stigla do 101 boda ove sezone, ako ne računamo podelu bodova, dok je prethodne ukupno sakupila 100.

Napredak je znao kako da "zagorča" živote "večitima", a s takvim stavom stigli su i danas iz Kruševca gde će biti potpuno rasterećeni zbog još jedne uspešne sezone sa Miloradom Kosanovićem na čelu stručnog štaba.

Meč počinje u 19 časova i možete ga pratiti na TV Arena Sport.

Utakmicu sudi Bojan Nikolić.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - KRAJ!

88' - GOL! 3:0! EBISILIO!

Sjajan pas Gajića sa desne strane, propuštena lopta Joveljića i egzekucija Ebisilija.

70' -
Meč se ipak nastavlja...

64' -
Ponovo prekid zbog grada.

64' - Ovacije za Nenada Milijaša. Kraj karijere i aplauz publike, oprašta se kapiten Zvezde od fudbala, a menja ga Lorenco Ebisilio.

57' - GOL! JEVTOVIĆ! 2:0! 

Crvena zvezda je postigla i drugi gol na meču, a Milan Jevtović je postigao gol i nakon meča u Novom Sadu. Prošao je sam po levoj strani i savladao golmana Nikolu Petrovića, tako da je šampion pred pobedom.


Utakmica je večeras na kratko prekinuta zbog nevremena u Beogradu.

Sredinom prvog poluvremena počeo je pljusak, a potom je usledio i grad, zbog čega je sudija Bojan Nikolić utakmicu prekinuo u 41. minutu, pauza je potrajala oko pet minuta, tako da je drugo poluvreme počelo nešto kasnije.

Mnogo pirotehnike za proslavu titule!

40' -
Grad u Beogradu, Arena Sport ima problema sa satelitskim vezama.

34' -
Sva dešavanja na terenu kontroliše Crvena zvezda, umalo je Milijaš došao do asistencije kada je na lukav način požurio da izvede prekid, ali je podignuta ofsajd zastavica jer je za pola korak bliži od svojih čuvara bio Joveljić.

20' -
Užasno nevreme u Beogradu!

11' - GOL! JOVELJIĆ! ZVEZDA VODI! 1:0!


Greška defanzivca Deaka koji nije pokupio loptu u uklizavanju što je iskoristio Jirka. Brzonogi Slovak se stuštio ka golu Nikole Petrovića, pogledao je ka Dejanu Joveljiću i asistirao mu za 11. gol ove sezone u svim takmičenjima.

1' - Meč je počeo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC