• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjast pomogao Zvezdi: Povlašćeni u 2. kolu

Autor mondo.rs

Šampion Srbije će, bar na papiru, imati nešto lakši zadatak u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ako naravno prođe prvu prepreku.

Dok je na "Marakani" ovog popodneva slavila šampionsku titulu, Crvena zvezda je iz Poljske čula odlične vesti koje je se direktno tiču naredne sezone.

S obzirom na to da je Pjast Glivice slavio protiv Leha (1:0) i tako postao šampion Poljske, ispred Legije Varšave koja je imala odličan koeficijent, Crvena zvezda se pomerila za još jednu poziciju (prethodno zbog Kluža) u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Samim tim, šampion Srbije će u 2. kolu kvalifikacija biti povlašćen, što na papiru znači nešto lakšeg rivala, naravno ako prođe prvu prepreku.

Potencijalni protivnici u prvom kolu bili bi timovi poput Suduve, Linkolna, Sarajeva, Valete, Pjasta, Kluža, Ferencvaroša, Nome Kalju, Sutjeske, Partizanija, Valura, Lindfilda, Toršavna, Rige i Saburtala i pobednika pretkvalifikacija, dok će u drugom, zbog "skoka" u bolji šešir, izbeći Kopenhagen, Seltik, Dinamo Zagreb, BATE, Astana, APOEL, Karabag i Maribor.

Tako su potencijalni rivali na drugoj prepreci ka Ligi šampiona Makabi, Šerifl, Rozenborg, Helsinki, Dandalk, Didelažn, Slovan, Škendiju, Nju Sejnts i AIK.

Crvena zvezda je prošle godine u 2. kolu bila nepovlašćena, ali je igrala protiv Suduve koja je izbacila favorizovani APOEL.

Ono što je izvesno, Zvezdu će kroz kvalifikacije za Ligu šampiona povesti Vladan Milojević, koji je prošle godine uspešno "izbacio" Spartaks, Suduvu, Spartak Trnavu i Salcburg, pa je ekipa ušla u grupnu fazu ovog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC