Nadal o "krompiriću" Novaka: Sad i nikad više

Autor:

"Ovakvi dani se dese", sportski je odgovorio Nadal poslije meča protiv svog najvećeg rivala Đokovića.

Nadal o "krompiriću" Novaka: Sad i nikad više Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Kada igraju Đoković i Nadal navikli smo da su rijetko kada to dueli u kojima jedan od njih dvojice dominira, češće je da tek detalji prelome na jednu stranu...

Ipak, u prvom setu finala u Rimu, Novak je bio prilično nemoćan protiv Rafine igre i izgubio je 6:0, što se nikada u dosadašnje 54 epizode njihovog rivalstva nije dogodilo, ali nije Španac tome želio da pridaje naročiti značaj.

"Svejedno mi je da li set dobijem 6:0 ili 6:4", rekao je Nadal poslije meča.

"Nije mi stalo do toga. Igrao sam sjajan meč u svim aspektima, bez grešaka. Bio sam agresivan i dobro sam mijenjao pravac kretanja. Ovakvi dani se dese, što uopšte nije uobičajeno i vjerovatno se više neće ponoviti".

I njemu je Đoković sportski čestitao, nije želio da govori uopšte o umoru zbog kasnog meča polufinala, a Nadal je blistao od sreće poslije osvajanje titule, prve u 2019. godini.

"Osjećaj je uvijek poseban. Danas sam bio bolji ja, posljednjih nekoliko puta on. Srećniji sam zbog titule nego što sam nadigrao Novaka. Posebno sam srećan zbog veoma visokog nivoa igre", kazao je Rafa podsjetivši da nijedno rivalstvo nije imalo toliko mečeva kao njegovo i Novakovo.

Španac je istakao što je srećan što igra dobro, što je zdrav i što ima potrebnu energiju.

Ostale vijesti