Hit dana: Greta Van Fleet - When The Curtain Falls

Autor:

Današnji hit dana našeg portala je pjesma "When The Curtain Falls" benda Greta Van Fleet.

0
A- A A+

Greta Van Fleet, bend koji čine tri brata i njihov drug iz djetinjstva, na svakom nastupu podsjećaju na samu esenciju rokenrola: rifovi koji opsjedaju tijelo, bas i bubanj koji ga pokreću i supersoničan glas koji zajedno potvrđuju da je rokenrol zaista vječan!

Prosjek godina u bendu jedva prebacuje dvadeset, a iza sebe već imaju osvojenu američke top liste jer se njihov album prvenac „Anthem of the Peaceful Army“, izdat u oktobru, našao na samom tronu Billboard Hard Rock i Top Rock albuma, te na visokom trećem mjestu opšte Billboard liste albuma na kojoj u ovom cijelom vijeku dominiraju pop izvođači!

Izvor: YouTube / Greta Van Fleet

Žestoki tenor 22-godišnjeg Džoša Kiske osvaja na prvo slušanje, a lakoća sa kojom pjeva i najzahtjevnije dionice, izaziva nevjericu i povlači poređenja sa živim rok božanstvom, frontmenom Led Zeppelina Robertom Plantom!

U intervjuu ove godine, upitan da izdvoji svoje mlade muzičke favorite, Plant je rekao:

“Postoji bend u Detroitu koji se zove Greta Van Fleet. Oni su Led Zeppelin i imaju divnog mladog pjevača“, a na opasku novinara da je neverovatno kako neko tako mlad može tako moćno da pjeva, Plant je šaljivo dodao - „Mrzim ga!

Pečat odobrenja, osim od Rogera Glovera, basiste benda Deep Purple, te čuvenog glumca Toma Henksa, dobili su i od muzičke ikone Eltona Johna, koji ih je lično pozvao i rekao „Ovo je najbolji rokenrol koji sam čuo u poslednjih 20 godina!“

Pratite mondo.ba i na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Tagovi:

Ostale vijesti