Fresh Wave festival: Na Massive binu stižu…

Autor:

Rahmanee, Filip Motovunski, Haringa, Dee Jah, Iron, Zupany, Marquez V, Woodie, Chvare, Goce, Pips, Vanja Babić…

0
A- A A+
freshwave Foto: Fresh Wave / Promo / za mondo.ba

Kompletiran je program Massive bine Fresh Wave festivala, koji se održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel od 8. do 10. avgusta.

Prvo festivalsko veče nastupiće velike regionalne zvijezde drum and base zvuka Rahmanee i Filip Motovunski. Riječ je o izvođačima koji su zauvijek promijenili muzičku regionalnu scenu donoseći na domaće plesne podijume prepoznatljiv drum and base zvuk uz autentičan upliv muzičkih uticaja sa ovih prostora. Pridružiće im se Haringa i Dee Jah, a naredno veče biće u znaku hip hop zvuka.

Publici će drugo festivalsko veče svoje setove predstaviti dobro poznati DJ velikani regionalnog hip hop zvuka! Tako nam iz Beograda dolazi Marko Vuković pod alijasom Marquez V i počastiće nas svojom kolekcijom klasika na vinilu. Njegovi setovi sadrže sve od pravog izvornog fanka i soula, preko old school hip hop-a i RNBa, pa sve do diska i acid jazz numera, a sve to lijepo smišljeno i umiksovano sa elementima “scratcha”. Scratcha neće nedostajati jer će mu se na bini pridružiti i DJ Beogradskog Sindikata IRon, koji je domaćoj publici uvijek rado viđen gost, a isto veče najfinijom hip hop selekcijom publici će se predstaviti Zupany, nekadašnji član kultne novosadske hip hop ekipe pod nazivom Hain Teny. Isto veče nastupiće i rezident Fresh Wave Festivala DJ Woodie.

Završnica ključanja na Massive bini u znaku je probijanja barijera različitih žanrova bliskih hip hop zvuku. Nakon odličnog nastupa Kandžije i njegovog benda Gole žene na pretprošlogodišnjem izdanju festivala, službeni Kandžijin DJ i član Golih žena, DJ Pips, publici festivala predstaviće raznovrsan set na koji rijetko ko može ostati imun i ne zaplesati.

Rezident je i osnivač najeklektičnijeg osječkog klupskog programa, Big Mama Session, kao i #CASA programa gdje ispoljava svoju iskrenu ljubav prema 4x4 zvuku. Član je Funk delegacije i neumorni istraživač dobrog funka i soula koji tjera na ples.

Iste večeri na Massive bini nastupiće banjalučanin Vanja Babić, a po prvi put u goste nam stižu i makedonski izvođači Chvare i Goce, čuveni po DJ vještinama i širokom izboru traka koje koriste na nastupima.

Ostale vijesti