• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Itudis: Suze? I ja sam čovek!

Autor mondo.rs

Trener CSKA emotivno je propratio osvajanje Evrolige, drugi put otkako je na klupi ruskog giganta.

Mnogo osporavani Dimitris Itudis (48) uspeo je da na petom Fajnal foru kao trener CSKA, drugi put postane šampion Evrope!

Ispostavilo se da je glavni deo posla obavljen u polufinalu, kada je Real iz praktično dobijene utakmice "oteran" u borbu za treće mesto. Efes je u borbi za titulu bio solidan i žilav protivnik, ali ipak je CSKA bio tim koji je sve vreme kontrolisao rezultat.

"Velike čestitke mom timu, igračima, predsedniku Vatutinu, sponzorima... Nije lako voditi CSKA, ali je istovremeno veliko zadovoljstvo. Znamo šta su naše obaveze, šta CSKA znači za Moskvu i Rusiju. Mnogo smo ponosni i drago nam je zato što je večeras srećno mnogo miliona ruskih, grčkih, srpskih i svih onih navijača koji poznaju i prate košarku", rekao je Itudis za "Sport klub", uživo sa parketa dvorane "Fernando Buesa" u Vitoriji, gde je u nedelju spuštena zavesa na sezonu Evrolige 2018/19.

Šta je "prelomilo" utakmicu?

"Moji igrači! Jer, lako je reći neke stvari... Efes nas je u drugoj četvrtini nadigrao i u skoku i fizički, a onda smo pred treću četvrtinu malo pričali šta treba da radimo. Ali, jedno je reći, a drugo uraditi. Ponovo smo stekli prednost i mislim da smo bez problema priveli utakmicu kraju", odgovorio je trener "armejaca".

On je odao veliko poštovanje ekipi Efesa, naglasivši da su bili izvanredno vođeni i imali "izvanrednu hemiju", uz podsećanje da su do finala stigli nakon poslednjeg mesta u Evroligi prošle sezone i dovođenja čak devet novih igrača.

Itudis se neposredno posle meča na trenutak i rasplakao, u zagrljaju sa predsednikom CSKA Andrejom Vatutinom.

"I ja sam čovek. Emocije su došle, ali tokom utakmice sam bio mnogo koncentrisan i pokušavao sam da pomognem mojim igračima... Pored ovih profesionalnih zahvalnica, moram da se zahvalim mojoj supruzi i ćerki. Veliko izvinjenje njima, što zbog zahtevnog posla ima mnogo sati koje nismo mogli da provedemo zajedno".

Grčki strateg, nekada pomoćnik Željka Obradovića u Panatinaikosu, na putu do pet trijumfa u Evroligi, posebno se osvrnuo na značaj dugogodišnjeg centra CSKA Kajla Hajnsa.

"On je živa legenda i momak koga ne samo da poštujem, nego ne mogu da izrazim koliko sam mu zahvalan. Način na koji vodi ovu ekipu, drži svlačionicu na okupu... On je moja leva ruka, desna ruka, moj stomak, moje srce. Mislim da je spreman da postane trener! Ali, svi momci su uradili izvanredan posao i uložili ogroman napor da ovo uradimo", rekao je Itudis za Evroligin TV kanal.

CSKA - Efes 91:83 finale, Evroliga 2019 Fajnal for
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC